ANY FESTER 22/23

 

 

Informació de ANY FESTER 22/23 a Lleida

Nom de l'esdevenimentANY FESTER 22/23
Data d'inici03/05/2022
Data de finalització19/11/2023
UbicacióDiferents espais de la ciutat
MunicipiLleida
Comarcasegria

Informació sobre ANY FESTER 22/23

ANY FESTER és una de les festes més antigues de Catalunya, ja que es documenta des del 1150. Compta amb un programa de més de un any de duració que es desenvoluparà entre el 2022-05-03 i el 2023-11-19 a Lleida. Durant aquest període es podran gaudir de diverses activitats que es desenvoluparan en diferents espais de la ciutat.

L'ANY FESTER és una festa molt arraulida a la ciutat de Lleida, ja que recorda els origens de la Festa de Moros i Cristians. Aquesta festa es va iniciar després de l'entrada de la bandera cristiana a la Madina Larida musulmana. Des de llavors s'han documentat les visites de Alfons el Magnànim i Isabel la Católica, les quals també van documentar festes de balls entre moros, cristians i jueus.

Aquesta tradició es va recuperar gràcies a l'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, els qui també organitzen altres activitats per a tots els públics al llarg de tot l'any. Per això, no et pots perdre l'ANY FESTER, una de les festes més antigues de Catalunya! Per a més informació, visita la pàgina web de l'Associació.