Exposició "100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya"

 

 

Cartell de l'exposició

Informació de Exposició "100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya" a Manresa

Nom de l'esdevenimentExposició "100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya"
Data d'inici30/09/2022
Data de finalització30/04/2023
UbicacióSala d'exposicions de la Casa Lluvià
Direcció C. de l'Arquitecte Oms, 5
MunicipiManresa
Comarcabages

Informació sobre Exposició "100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya"

El proper 30 de setembre s’inaugura a Manresa l’exposició “100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya”, amb motiu de commemorar el centenari de la creació del projecte de recol·lecció folklòrica més ambiciós dut a terme en la història catalana. La inauguració de l’exposició, que tindrà lloc a les 18.30 hores a la Casa Lluvià, serà un dels eixos més importants de l’any 2022, que està dedicat a la commemoració del centenari. L’entrada serà gratuïta.

El projecte va ser impulsat per Rafael Patxot i Jubert amb el suport de l’Orfeó Català, l’any 1922, amb l’objectiu de recuperar, estudiar i retornar al poble català el seu propi corpus musical. L’exposició, comissariada per Jaume Ayats i produïda pel Departament de Cultura, mostrarà la convulsa història d’aquest projecte, així com la seva gènesi, característiques i evolució.

Durant el recorregut, la visita permetrà descobrir els materials gràcies a la mediació de Mn. Josep Massot i Muntaner. A més, els visitants podran accedir a documents complementaris a través de codis QR amb diversos eixos temàtics. Una oportunitat única per conèixer la riquesa del nostre patrimoni musical i mantenir-lo viu.