Exposició  "La repressió del Tribunal de Orden Público a Sabadell"

 

 

Cartell de l'exposició

Informació de Exposició  "La repressió del Tribunal de Orden Público a Sabadell" a Sabadell

Nom de l'esdevenimentExposició  "La repressió del Tribunal de Orden Público a Sabadell"
Data d'inici02/02/2023
Data de finalització28/02/2023
UbicacióCentre Cívic de Can Llong
MunicipiSabadell
Comarcavalles-occidental

Horari de Exposició  "La repressió del Tribunal de Orden Público a Sabadell"

  • De dimarts a dissabte: de 17 a 20 h
  • Diumenges i festius: d’11 a 14 h
  • Dilluns: tancat

Informació sobre Exposició  "La repressió del Tribunal de Orden Público a Sabadell"

El Centre Cívic de Can Llong de Sabadell acull l'exposició "La repressió del Tribunal de Orden Público a Sabadell", que sota l'impuls de la Fundació Bosch i Cardellach i de Comissions Obreres, vol donar a conèixer, especialment a les noves generacions, un dels elements repressors que la dictadura franquista va fer servir en contra de la lluita antifranquista. L'exposició estarà oberta des del 2 de febrer fins al 28 del mateix mes i està comissariada per Antonio Rodríguez Galián.

L'exposició presenta les característiques fonamentals de les 150 sentències que van dictar-se sobre les persones que vivien a Sabadell, analitzant els anys amb més sentències, les edats i procedència dels processats, els barris on vivien, les seves professions, afiliació política, els delictes pels quals van ser processats i els advocats que els van defensar. A més, s'incorpora alguns exemples de les sentències rebudes, la relació de les persones processades pel TOP a Sabadell i un recull d'entrevistes realitzades a alguns processats, familiars i advocats.

Aquesta exposició és una gran oportunitat per conèixer la història de la repressió de la dictadura franquista a Sabadell i adquirir coneixement sobre la lluita antifranquista. L'entrada és gratuïta i l'exposició es podrà visitar fins al 30 d'abril al Museu d'Història de Sabadell. Per a més informació, us podeu dirigir al web del museu.