Exposició "Aranès, l’occità de Catalunya"

 

 

Informació de Exposició "Aranès, l’occità de Catalunya"

Nom de l'esdevenimentExposició "Aranès, l’occità de Catalunya"
UbicacióCampus Terres de l'Ebre
DireccióAv. de Remolins, 13
MunicipiTortosa
Comarcabaix-ebre

Horari de Exposició "Aranès, l’occità de Catalunya"

  • De dilluns a divendres: de 8 a 21 h

Informació sobre Exposició "Aranès, l’occità de Catalunya"

El Campus Terres de l'Ebre acull una nova exposició "Aranès, l’occità de Catalunya" que estarà oberta des del 23 de gener fins al 22 de febrer de 2023.

L’aranès és l’occità propi de la Vall d’Aran, una manifestació d’una llengua i cultura mil·lenària. Amb aquesta exposició es mostra la realitat de l’aranès i la seva relació històrica amb Catalunya, així com l’evolució de la normalització de l’aranès des del seu reconeixement i protecció oficial com a llengua viva.

La Vall d'Aran forma part del territori lingüístic i cultural d'Occitània, una cultura que es remunta a l'Edat Mitjana i que va influenciar altres cultures naixents a Europa. La llengua i la cultura d'oc s'han mantingut vives gràcies a la gent, a les classes populars, a la renaixença literària del Felibritge de Mistral i als moviments occitanistes.

Aquesta exposició és una gran oportunitat per conèixer una mica més sobre la cultura occitana i la seva relació amb Catalunya, així com per adquirir una visió més àmplia i diversa del territori.

Si vols conèixer més sobre aquesta cultura mil·lenària, no et perdis l'exposició "Aranès, l’occità de Catalunya" al Campus Terres de l'Ebre a Tortosa!

Fires i festes de Catalunya © 2023