Exposició "Daniel-Henry Kahnweiler: marxant i editor"

 

 

Picasso dibuixant el retrat de Daniel-Henry Kahnweiler a La Californie, Canes, 1957. Col·lecció particular. © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2022 © Coll. Jacqueline Picasso, VEGAP, 2022

Informació de Exposició "Daniel-Henry Kahnweiler: marxant i editor"

Nom de l'esdevenimentExposició "Daniel-Henry Kahnweiler: marxant i editor"
UbicacióMuseu Picasso
DireccióC. de Montcada, 15-23
MunicipiBarcelona
Comarcabarcelones

Horari de Exposició "Daniel-Henry Kahnweiler: marxant i editor"

  • De dimarts a diumenges i festius: de 10 a 19 h
  • Dilluns: tancat

Més informació sobre horaris al web del Museu Picasso.

Informació sobre Exposició "Daniel-Henry Kahnweiler: marxant i editor"

El Museu Picasso de Barcelona acull una exposició dedicada a l'artista i editor Daniel-Henry Kahnweiler. La mostra tindrà lloc entre el 2 de desembre de 2022 i el 19 de març de 2023 i oferirà una visió única de la figura dels pioners del cubisme.

La figura de Daniel-Henry Kahnweiler (1884-1979) és una llegenda en la història de l’art del segle XX. Va escollir París per obrir-hi la seva galeria l'any 1907, al número 28 de la rue Vignon, i va promoure els artistes Georges Braque, Pablo Picasso, André Derain i Maurice de Vlaminck, així com Juan Gris i Fernand Léger. Va unir els poetes i pintors del grup cubista en llibres exquisidament editats, com Apollinaire i Derain a L’Enchanteur pourrissant i Max Jacob i Picasso a Saint-Matorel, entre d’altres.

L'esclat de la Primera Guerra Mundial va posar fi a l’auge de la galeria i a la cotització del cubisme, i Kahnweiler es va refugiar a Suïssa sota la protecció d'Hermann Rupf. Una nova galeria va obrir les portes el 1920, al número 29 de la rue d’Astorg de París, on va continuar promovent artistes com Henri Laurens, Manolo Hugué, Josep Togores, André Masson, Élie Lascaux i André Beaudin.

Esclata la Segona Guerra Mundial i aquest cop Kahnweiler, per la seva condició de jueu, n’és un objectiu. El conflicte comportarà el tancament de la galeria, que ressorgirà el 1957, amb el nom de Louise Leiris. Després de la mort de Kahnweiler, l’any 1979, i de Louise Leiris, el 1988, la galeria, ubicada al número 8 de la rue Monceau, continua l’obra de Kahnweiler amb exposicions dedicades a Picasso.

No et perdis l'exposició "Daniel-Henry Kahnweiler: marxant i editor", una oportunitat única per conèixer una de les figures més destacades de l'art del segle XX. Troba la informació sobre horaris, preus i venda d'entrades al web del Museu Picasso.

Fires i festes de Catalunya © 2023