Inici Agenda Exposició "Forma Urbana Catalana: Montblanc i altres viles, pobles i ciutats. Espais públics/Espais privats"

exposicio-forma-urbana-catalana:-montblanc-altres-viles-pobles-ciutats-espais-publicsespais-privats-montblanc-2021

Exposició "Forma Urbana Catalana: Montblanc i altres viles, pobles i ciutats. Espais públics/Espais privats"

Montblanc - (Tarragona)

Data d'inici: 09/05/2021

Data de fi: 04/06/2021

Hora: Inauguració, diumenge 9 de maig a les 12 h De dilluns a divendres de 18 a 20.30 h Dissabte d'11.30 a 13.30 i de 18 h a 20.30 h Diumenges d'11.30 h a 13.30 h  

Web

Categories: Exposicions

FINALITZAT
En el marc de les Festes de Sant Maties a Montblanc.   Segons l’alcalde de la capital de la Conca de Barberà, «el nou portal, un cop erigit de nou, tindrà unes característiques úniques a la vila ducal, ja que serà del tipus torre, portal i torre, tal com es troba en diverses viles reials com Morella, Barcelona, Carcassona i fins i tot al Monestir de Poblet». A causa d’aquesta singularitat, i per tal de ser el més rigorosos possible i ajustar-se a la realitat de l’època, «s’ha intensificat la recerca per justificar la proposta i això ha fet que el projecte s’hagi convertit en el de més envergadura dels que s’han fet al recinte emmurallat, per la seva inversió i dimensió».   De fet, aquesta nova recuperació del portal culminarà el projecte de dignificació i urbanització de la zona de l’antiga església de Sant Francesc, iniciada fa uns anys, i fruit de diverses legislatures, amb la restitució del claustre, l’ordenació de la plaça i l’enjardinament de l’entorn. Tot plegat, «la finalització dels treballs en aquesta zona de la vila permetran fer una nova lectura del conjunt monumental, i Sant Francesc funcionarà, a partir d’ara, com la gran porta d’entrada al Montblanc medieval».   Diumenge, dia 9 a les 12 h, a l’Església de Sant Francesc, Inauguració de l'exposició, a càrrec de la UPC.