Exposició "La Casa Serra-Casa dels Nassos-Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya”

 

 

Informació de Exposició "La Casa Serra-Casa dels Nassos-Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya”

Nom de l'esdevenimentExposició "La Casa Serra-Casa dels Nassos-Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya”
MunicipiOlot

Informació sobre Exposició "La Casa Serra-Casa dels Nassos-Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya”

Aquesta mostra posa en valor la Casa Serra (la Casa dels Nassos), emblemàtic edifici racionalista projectat per l’arquitecte Bartomeu Agustí Vergés i que des del 2020 és la seu de la Delegació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a la ciutat d’Olot. L’edifici, declarat com a bé cultural d'interès local, resol el programa d’un bloc d’habitatges en testera per mitjà de la utilització de diferents recursos arquitectònics tals com les finestres corregudes horitzontals, les baranes d'estil vaixell i la manca d'ornamentació, conjuntament amb la disposició d’una seqüència regular de voladissos i reculades en diagonal respecte a l'alineació del carrer. Les finestres formen triangles amb l'angle cap al vial i li donen una la forma peculiar de nas. Vet aquí el nom popular de "Casa dels Nassos". La imatge de l’edifici des de la cantonada no ofereix cap obertura retallada. Mitjançant plànols i dibuixos originals de l’arquitecte custodiats a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i Municipal d’Olot i fotografies de l’època i actuals, el visitant coneixerà el procés de construcció de l’edifici. La mostra, que també inclou material sobre el trasllat i la posada en funcionament de l’activitat col·legial a la ciutat d’Olot a través de fotografies actuals i històriques, es podrà visitar fins a finals d’any. Amb aquesta exposició, la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC inicia un conjunt d’activitats amb les quals commemorarà els 25 anys de presència a la ciutat d’Olot. L’any 1997, l’entitat va obrir delegació a la ciutat per donar servei als arquitectes de la zona de la Garrotxa i el Ripollès. La seu estava situada en el primer pis de la Casa Artigas, obra de l'arquitecte Esteve Pujol. El març de 2017,  tot coincidint amb la participació del col·lectiu d’arquitectes de la Garrotxa i el Ripollès en la redacció del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del nucli antic d’Olot, sorgeix la possibilitat de canviar la ubicació de la seu a una planta baixa, en un local situat al centre de la ciutat, de manera que permetés una relació molt més pròxima amb la ciutadania i, a la vegada, apostar per la reactivació del nucli antic. L'any 2020, la delegació es trasllada als baixos de la Casa Serra, l'emblemàtic bloc racionalista projectat per l'arquitecte Bartomeu Agustí Vergés entre els anys 1931 i 1933, conegut popularment com la Casa dels Nassos. Aquest nou emplaçament a peu de carrer, amb planta diàfana, permet tenir un espai polivalent on organitzar trobades, jornades de treball, exposicions, conferències, entre altres activitats i continuar amb els projectes que duu a terme la Delegació d'atenció i representació del col·lectiu. Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents.
Fires i festes de Catalunya © 2023