Inici Agenda Jornada gastronòmica "Tastets de fira" a Riudoms

jornada-gastronomica-tastets-fira-riudoms-riudoms-2020

Jornada gastronòmica "Tastets de fira" a Riudoms

Riudoms - (Tarragona)

Data d'inici: 24/10/2020

Data de fi: 24/10/2020

Hora:

Web

Categories: Gastronomia

FINALITZAT
La jornada "Tastets de fira", diversos actes que posaran el focus en la formació de dos vessants professionals: l’agricultura i la gastronomia, dirigint-se doncs al sector de productors i elaboradors. El públic podrà gaudir de diverses xerrades i showcookings on el producte de la terra local serà el protagonista. En paral·lel, una desena de restaurants i forns de Riudoms oferiran creacions realitzades amb avellana, oli o horta local per degustar al mateix establiment o bé per endur-se-les i poder fer-ne el tast. Els showcookings, a la sala de cuina del Centre d’Entitats i Formació «Les Escoles Velles». Els cuiners, acompanyats de productors locals, elaboraran les receptes amb el producte de la terra riudomenca: 10 h - “Cuina sostenible i productes de proximitat” Showcooking i degustació, a càrrec d’Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana 12 h - “El valor gourmet dels productes d’aquí” Showcooking, debat i degustació, a càrrec del col·lectiu Gourmets de Riudoms 16.30 h - “Cultura, avellanes i fricandó” Showcooking comentat i degustació, a càrrec de la Secció de Gastronomia del CERAP 17.30 h - “Les postres són com el riure, sempre ens queda lloc per ells” Showcooking comentat i degustació, a càrrec d’Adam Sáez de Xocosave 18.45 h - “De l'hort al cor: Cuina de proximitat” Showcooking comentat i degustació, a càrrec d’Eduard Agell, del Restaurant Mas d’en Ros 20 h - “Els tresors de l'horta de Riudoms al plat” Showcooking comentat i degustació, a càrrec de Salvador Gras, subdirector de l’Hotel Mas Passamaner Les xerrades que s’oferiran tindran lloc a la sala multiús del Teatre del Casal Riudomenc i són les següents: 9.45 h - “Control Integrat o control biològic en l’àmbit de l’agricultura” Xerrada tècnica agrícola, a càrrec de Judit Massagué Ripoll, de BIOAcció 11.30 h - “Fiscalitat en la comercialització i elaboració dels productes agraris” Xerrada tècnica agrícola, a càrrec d’Antonio Garcia Caballero 17.45 h - “Nova llei de la cadena alimentària” Xerrada tècnica agrícola, a càrrec del Col·legi d’Enginyers Agrònoms 20 h - “Any de traspàs o canvi climàtic: Alternança i altres problemàtiques de la present campanya” Xerrada tècnica agrícola a càrrec de Jordi Solé i Martí, tècnic ADV de l’avellana i cultius del Mediterrani. Organitza la Cooperativa Agrícola de Riudoms Tant les xerrades com els showcookings tindran aforament limitat seguint les mesures de prevenció sanitària; és per això que el públic interessat ha de realitzar una inscripció prèvia a través d’un formulari de la pàgina web de l’Ajuntament de Riudoms www.riudoms.cat a partir del dimecres 14 d'octubre. Per aquells que no hi puguin assistir, els showcookings es podran seguir en directe a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Riudoms.