Inici Agenda La Tòfona, L'or negre de la cuina

la-tofona-or-negre-cuina-tarragona-2020

La Tòfona, L'or negre de la cuina

Tarragona - (Tarragona)

Data d'inici: 21/03/2020

Data de fi: 21/03/2020

Hora: De 9.30 a 13.30 h

Categories: Gastronomia

FINALITZAT
Introducció al conreu i a les característiques sensorials de la Tòfona, a càrrec de Consol Blanch (investigadora del Grup de Recerca BETA de la UVic-UCC) El taller pren les tòfones com a objecte d'estudi i pretén donar elements als participants per iniciar-se en l'estudi de les característiques sensorials dels aliments. L'activitat s'organitzarà en diferents blocs: Introducció teòrica per donar a conèixer l'origen, el cultiu, la recollida, la descripció i morfologia de la tòfona mitjançant un audiovisual. Experimentació, per a la identificació de les característiques olfactives de diferents tòfones. Exposició de l'experiència d'un truficultor Elaborador i promotor del turisme entorn a la tòfona Tast guiat de productes elaborats amb tòfona. Amb l'objectiu de: Donar a conèixer l'origen, el cultiu de la tòfona i com preservar-la desprès de la seva recol•lecció. Presentar les característiques físico-químiques, nutricionals i sensorials de la tòfona i les seves aplicacions culinàries. Facilitar experiències de tubericultors, també involucrats en el turisme de la tòfona com a motor de desenvolupament del territori en comarques tarragonines.