Inici Agenda Matança del Porc

matanca-porc-cellera-ter-2020

Matança del Porc

la Cellera de Ter - (Girona)

Data d'inici: 08/03/2020

Data de fi: 08/03/2020

Hora: de 10:00 a 18:00

Web

Categories: Fires i mercats

FINALITZAT

La festa de la matança del porc a la Cellera de Ter ha esdevingut amb el temps un referent de la cuina casolana del nord de la comarca de la Selva. Es va iniciar amb l’intent de recuperar el tradicional àpat que es feia en ocasió de matar el porc en l’ambient familiar un cop a l’any. Aquest fet era la garantia de poder menjar carn i cuinar amb greix una llarga temporada per a tot aquell que vivia en l’àmbit rural.

És per això que per a molts participants la festa és una ocasió única de reviure no només els sabors d’uns menjars tradicionals si no també l’ambient i les aromes que acompanyaven aquelles celebracions. Per els més joves serà una ocasió irrebatible per a descobrir el gust de la cuina tradicional de la comarca. Les més de mil persones que participen en el dinar de germanor i la fira d’artesania, el mercat de brocanters i els productes derivats del porc són el millor complement per a gaudir de la festa en els darrers dies de l’hivern.

Actualment aquesta festa és una ocasió única per reviure el sabor d’aquell menjar tradicional, a més de l’ambient i les tradicions que es generava en aquella celebració.

Després de gairebé 40 anys convertint en festa una de les tradicions més arrelades a Catalunya, aquesta  s’ha convertit en una celebració molt important pel poble.