Inici Agenda Mercat de Calaf

mercat-calaf-2020

Mercat de Calaf

Calaf - (Barcelona)

Data d'inici: 15/02/2020

Data de fi: 15/02/2020

Hora: de 09 h a 14h

Web

Categories: Fires i mercats

FINALITZAT

Qui no ha sentit mai l’expressió «això sembla el mercat de Calaf» quan hi ha molt de xivarri en algun lloc? La frase prové de la llegenda escrita per l’escriptor i poeta Apel·les Mestres (1854 – 1936) quan el 1895 va publicar el volum Tradicions dins la col·lecció Folklore Català de la Tipografia Espasa & Cia de BCN i, posteriorment, Ramón Sala la representaria en forma d’auca.

El que sabem del cert és que el mercat de Calaf existeix, com a mínim, des del 1226, gràcies al testament d’en Bernat d’en Blanc que afirma que «tenia unes cases a la vila i unes altres al mercadet de Calaf (fora de les muralles)». Tot i així, el filòleg Joan Coromines (1905 – 1997) conclou que el mot àrab chalaf és un nom comú que vindria a significar «permuta, transacció, mercat», per tant tindria el mateix significat que el grec empóiron (mercat: origen d’Empúries). D’aquesta manera Coromines assenyala que el mercat de Calaf tindria els seus orígens ja durant el domini musulmà (fins ben entrat el s. X).

En l'actualitat el MERCAT DE CALAF es continua realitzant cada dissabte, excepte festius, a la plaça dels Arbres de 09h a 14h i hi trobareu més de 40 paradistes de productes variats com fruites i verdures, embotits i formatges, sabates i complements, roba, bijuteria, plantes i planter...