Inici Agenda Presentació del llibre Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s. II aC – III dC)  

presentacio-llibre-ports-antics-tarraco-embarcadors-ports-platges-litoral-tarraconense-epoca-romana-(s-ii-ac---iii-dc)--creixell-2020

Presentació del llibre Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s. II aC – III dC)  

Creixell - (Tarragona)

Data d'inici: 18/09/2020

Data de fi: 18/09/2020

Hora: Divendres 18 de setembre, a les 19.30 h

Web

Categories: Conferències

FINALITZAT
La presentació del llibre Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s. II aC – III dC), de Patricia Terrado Ortuño, guanyador del Premi Tarragonès Beca d’Investigació 2018, anirà a càrrec de Jaume Massó (arqueòleg, historiador i museòleg).   L’estudi sobre els ports antics és un tema d’actualitat que reuneix estudis de disciplines tan diverses com la història, la geologia o l’arqueologia subaquàtica. Les noves tecnologies apropen als investigadors i investigadores no només a conèixer els jaciments portuaris, sinó també a establir les relacions entre els ports, les seves jerarquies i les xarxes comercials.   En aquest llibre s'ofereix un catàleg dels enclavaments portuaris del litoral tarraconense en un espectre cronològic comprès entre els segles II aC i III dC. Les fonts clàssiques, els estudis d’arqueologia i les dades geomorfològiques permeten aproximar-nos a col·locar sobre el mapa els ports que formaven part de la xarxa marítima de Tarraco.   Aquesta investigació respon a la necessitat de completar els estudis sobre la ciutat de Tarraco i el seu territori centrant-se en el port i les seves infraestructures auxiliars. El treball és una eina per a tots aquells investigadors i investigadores interessats en la història portuària tarragonina i del seu entorn, però també per a aquelles persones interessades pel patrimoni marítim de Tarraco.