Banyoles

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Banyoles

Agenda de Fires i festes a Banyoles

Font: cultura.banyoles.cat

El Cant de la Sibil·la a Banyoles

24/12/2023 - 24/12/2023

Viu el Nadal #deBanyoles

01/12/2023 - 07/01/2024

Cartell de la mostra. Font: web de la Fundació Lluís Coromina

Exposició "Aquis Aquarum Ductibus"

22/12/2023 - 17/02/2024

Fira de Sant Martirià

Fira de Sant Martirià

15/11/2024 - 17/11/2024

Descobreix el municipi de Banyoles

Banyoles és un municipi situat a la comarca del Pla de l'Estany, a la província de Girona. Aquesta encantadora localitat destaca per la seva bellesa natural i el seu patrimoni històric, convertint-se en un destí ideal per als amants de la natura i la cultura.

Un dels principals atractius de Banyoles és el seu llac, el qual és el més gran de Catalunya i un dels més grans de la península ibèrica. El llac de Banyoles és un paratge natural protegit i ofereix la possibilitat de realitzar diverses activitats nàutiques com rem, vela i piragüisme, a més de poder gaudir d'agradables passejades pels seus voltants.

A més del llac, el municipi compta amb un casc antic ple de carrers empedrats i edificis amb encant, com l'església de Santa Maria dels Turers i el monestir de Sant Esteve de Banyoles, dos exemples del ric patrimoni arquitectònic de la localitat.

Principals festes i esdeveniments a Banyoles

Banyoles és coneguda per les seves festes populars, les quals atrauen a visitants de tota la comarca i més enllà. Una de les celebracions més destacades és la Fira de l'Estany, que se celebra al mes de setembre i ofereix una mostra dels productes locals, a més de diverses activitats culturals i lúdiques per a tota la família.

Una altra festa molt esperada és la Festa Major de Banyoles, que se celebra al mes de setembre i ofereix una àmplia programació d'actes i espectacles, com concerts, cercaviles, sardanes i espectacles pirotècnics, entre altres. Aquesta festa és una oportunitat única per conèixer les tradicions i costums del municipi.

Per als amants de l'esport, Banyoles també és coneguda per ser la seu de diverses competicions esportives d'alt nivell, com ara proves de rem i piragüisme al llac, així com curses de muntanya i triatlons, que atrauen a atletes de tot el món.

Descobreix Banyoles i la seva oferta turística

Banyoles és un destí turístic perfecte per a aquells que busquen gaudir de la natura, la cultura i les tradicions d'una localitat amb encant. A més de les atraccions esmentades, el municipi ofereix una àmplia oferta d'allotjaments, restaurants i serveis turístics per garantir una estada agradable als visitants.

Així mateix, Banyoles es troba a prop d'altres punts d'interès com la ciutat de Girona, la Costa Brava i els parcs naturals dels voltants, convertint-se en una base perfecta per explorar la regió.

En resum, Banyoles és un destí turístic únic que combina la bellesa natural del seu llac amb el seu ric patrimoni històric i les seves festes populars, fent-la una opció ideal per a tot tipus de viatgers que busquin una experiència autèntica a Catalunya.