Cervera

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Cervera

Agenda de Fires i festes a Cervera

Els Pastorets Santa Innocència

29/12/2023 - 29/12/2023

Els Pastorets Rosa de Betlem

26/12/2023 - 30/12/2023

Teen Time Gone

Teen Time Gone

12/01/2024 - 12/01/2024

Descobreix Cervera, un municipi ple de tradició i història

Cervera és un poble situat a la comarca de la Segarra, a la província de Lleida, a Catalunya. Aquest municipi, amb una població d'aproximadament 9.000 habitants, és conegut per la seva rica història i les seves tradicions.

Una de les principals atraccions turístiques de Cervera és el seu nucli antic, on es poden trobar edificis històrics i monuments que mostren l'herència cultural de la ciutat. El casc antic de Cervera està format per estrets carrers empedrats i places pintoresques, que conviden a passejar i descobrir l'encant d'aquesta localitat.

Un dels punts d'interès més destacats és la Universitat de Cervera, fundada el 1717, que va ser una de les primeres institucions educatives de Catalunya i que encara avui en dia conserva una gran importància històrica i cultural per al municipi.

Les festes tradicionals que no et pots perdre a Cervera

A més de la seva rica història i patrimoni, Cervera també és coneguda per les seves festes tradicionals que atrauen a visitants de tot arreu. Una de les festes més importants és la Fira de Cervera, una fira medieval que se celebra cada any a l'octubre i que transporta als visitants a l'època medieval amb actuacions, concerts, mercats i espectacles.

Una altra festa destacada és la Fira del Teatre al Carrer, un esdeveniment que converteix els carrers de Cervera en escenaris improvisats on es realitzen actuacions de teatre, circ i altres espectacles artístics. Aquesta fira, que se celebra a l'abril, és una oportunitat única per gaudir de l'art escènic en un entorn màgic i ple de vida.

A més, durant la Setmana Santa, Cervera acull diverses celebracions i processons que mostren les tradicions religioses i culturals de la zona, amb representacions teatrals i actes litúrgics que atrauen a visitants i fidels de tota la comarca.

Descobreix la riquesa turística de Cervera

Apart de les festes i el nucli antic, Cervera ofereix als visitants la possibilitat de gaudir de la natura i la gastronomia local. El municipi està envoltat de paisatges rurals que conviden a fer excursions i activitats a l'aire lliure com senderisme, ciclisme i rutes enoturístiques per conèixer la riquesa de la comarca.

La gastronomia de Cervera és un altre dels atractius principals, amb una oferta culinària basada en productes locals com els embotits, els formatges i els vins de la comarca de la Segarra. Els restaurants i les botigues de la zona ofereixen als visitants l'oportunitat de degustar els sabors autèntics de la cuina tradicional catalana.

En resum, Cervera és un destí turístic ideal per als amants de la cultura, la història, la natura i la gastronomia. Aquest municipi ofereix una experiència única que combina tradició i modernitat, i que convida a descobrir la riquesa i diversitat de la comarca de la Segarra.