Corçà

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Corçà

Agenda de Fires i festes a Corçà

Descobreix Corçà, el cor de l'Empordà

Corçà és un petit municipi situat a la comarca de Baix Empordà, a la província de Girona, a Catalunya. És conegut per la seva bellesa natural i el seu ric patrimoni històric i cultural. El poble està envoltat de camps verds, boscos frondosos i rius serpentejants, creant un entorn idíl·lic per als amants de la natura i els entusiastes de l'aire lliure.

El nucli antic de Corçà està format per carrers empedrats i cases de pedra, emmarcat per l'església parroquial de Sant Feliu, un edifici gòtic impressionant que data del segle XIV. Els visitants poden passejar pels seus carrers estrets i descobrir els racons més encantadors del poble, com la plaça Major o la plaça de l'Església, on es troben petits bars i restaurants que ofereixen la gastronomia local.

Atraccions turístiques a Corçà

Corçà és un destí perfecte per als amants de la natura i els entusiastes de la història i la cultura. El municipi ofereix una gran varietat d'atraccions turístiques, com ara rutes de senderisme i ciclisme que recorren els paisatges més bells de l'Empordà, com la vall de Corçà o el parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, situat a poca distància del poble.

Els visitants també poden visitar l'antic castell de Corçà, una fortificació medieval que ofereix un fascinant viatge en el temps i des d'on es pot gaudir d'unes vistes impressionants de la comarca. A més, el municipi organitza diverses activitats culturals i festes tradicionals al llarg de l'any, com ara la Festa Major de Sant Feliu, que se celebra al juliol i inclou concerts, espectacles de carrer i activitats per a tota la família.

Principals festes a Corçà

Les festes i tradicions locals són una part important de la vida a Corçà. La Festa Major de Sant Feliu és, sens dubte, l'esdeveniment més destacat de l'any, on els habitants i visitants es reuneixen per celebrar el patró del poble amb música, ball, focs d'artifici i delicioses especialitats culinàries. A més, la Setmana Santa també és una ocasió especial a Corçà, amb processons religioses i representacions teatrals que enriqueixen la vida cultural del municipi.

Per als amants de la gastronomia, la fira de productes locals és una oportunitat perfecta per degustar els sabors autèntics de la regió, com ara formatges artesans, embotits tradicionals i vins de qualitat. A més, els mercats setmanals ofereixen una gran varietat de productes frescos i artesanals que reflecteixen l'essència de la vida rural a Corçà.

En resum, Corçà és un destí turístic ideal per als qui busquen una escapada tranquil·la i autèntica a la Catalunya rural. Amb el seu encant medieval, la seva riquesa natural i la seva vida cultural vibrants, el poble ofereix una experiència única que captiva els sentits i l'ànima dels visitants.