Horta de Sant Joan

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Horta de Sant Joan

Agenda de Fires i festes a Horta de Sant Joan

Centre Picasso d'Horta

07/01/2023 - 31/12/2023

Horta de Sant Joan: un municipi amb encant

Horta de Sant Joan és un municipi situat a la comarca de la Terra Alta, a la província de Tarragona. Aquest poble, envoltat de natura i amb un encant especial, és conegut per ser el lloc on va viure i treballar el famós pintor Pablo Picasso durant l'estiu de 1898. El seu paisatge montanyós i la seva rica història fan d'Horta de Sant Joan un destí turístic ideal per a aquells que busquen tranquil·litat i bellesa natural.

Atraccions turístiques d'interès

Una de les principals atraccions turístiques d'Horta de Sant Joan és la Casa Museu Picasso, on es pot conèixer més sobre la vida i obra del pintor malagueny. A més, el municipi compta amb altres llocs d'interès com el Centre Picasso, l'església parroquial de Santa Maria, el Castell d'Horta de Sant Joan i la Fontcalda, un lloc natural d'indiscutible bellesa. Els amants de la natura també trobaran en aquesta localitat un entorn privilegiat per a la pràctica de senderisme i rutes en bicicleta.

Principals festes del lloc

Horta de Sant Joan també és conegut per les seves festes tradicionals i populars, com ara la Festa Major, que se celebra el tercer cap de setmana d'agost i que inclou diverses activitats com les corregudes de braus, concerts, sardanes, cercaviles i espectacles pirotècnics. Una altra festa destacada és la Fira de l'Oli i la Fira de Sant Miquel, que tenen lloc a finals d'octubre i que ofereixen als visitants la possibilitat de conèixer i degustar els productes locals com l'oli d'oliva verge extra i els vins de la comarca. A més, durant tot l'any es realitzen altres festes i esdeveniments com ara la Fira de la Tòfona, la Fira de Sant Antoni o la Fira de Sant Isidre. Totes aquestes festes són una oportunitat perfecta per a experimentar la cultura i les tradicions d'aquest encantador municipi català.

En resum, Horta de Sant Joan és un destí turístic ideal per a aquells que busquen una combinació de natura, història i tradició. Amb les seves atraccions turístiques d'interès, les seves festes populars i la seva ubicació privilegiada a la comarca de la Terra Alta, aquest poble ofereix una experiència única i inoblidable per a tots aquells que el visiten.