Masarac

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Masarac

Agenda de Fires i festes a Masarac

Festa major de Masarac 2024

Festa major de Masarac 2024

20/12/2023 - 21/12/2023

Descobreix Masarac, un poble amb encant

Masarac és un petit municipi situat a la comarca de l'Alt Empordà, a la província de Girona. Aquesta localitat, de poc més de 200 habitants, ofereix als visitants la possibilitat de gaudir de la tranquil·litat i la bellesa del paisatge rural català. El poble es troba envoltat de camps de conreus, boscos i petits turons que conviden a realitzar passejades i excursions a peu o en bicicleta.

El nucli urbà de Masarac conserva l'encant de les construccions de pedra típiques de la zona, amb cases de pedra i carrers estrets que donen lloc a un ambient acollidor i pintoresc. A més, el municipi compta amb diverses places i racons amb encant on els visitants poden passejar i gaudir de la tranquil·litat de la vida rural.

Atraccions turístiques

Malgrat la seva petita extensió, Masarac compta amb diversos punts d'interès turístic que val la pena visitar. Un d'ells és l'església de Sant Vicenç, que data del segle XVIII i destaca per la seva estructura de pedra i el seu campanar de planta quadrada.

Una altra atracció turística destacada és el Castell de Masarac, una antiga construcció medieval que es troba en un estat de ruïna però que encara conserva part de les seves muralles i torres. Des del castell, es pot gaudir d'unes vistes impressionants de la comarca.

Per als amants de la natura, el municipi ofereix l'oportunitat de realitzar rutes de senderisme o BTT pels voltants, gaudint dels paisatges rurals i descobrint petits racons plens de bellesa natural.

Principals festes i tradicions

Masarac és un lloc on es mantenen vives diverses tradicions i festes populars que val la pena conèixer. Una de les festes més destacades és la Festa Major, que se celebra al mes de setembre i inclou diverses activitats com arribada de gegants, concerts, sardanes i activitats per a tota la família.

A més, el municipi compta amb altres festes tradicionals com la Festa de Sant Vicenç, el patró del poble, que se celebra amb processons, missa solemne i activitats tradicionals com la cercavila de les besties de foc.

Per als amants de la gastronomia, Masarac ofereix la possibilitat de degustar plats tradicionals de la cuina catalana, com ara els cargols a la llauna, els embotits artesanals i els vins de la comarca.

En resum, Masarac és un destí ideal per a aquells que busquen gaudir de la bellesa de la vida rural catalana, descobrir tradicions i festes populars i gaudir de la gastronomia local. Un lloc perfecte per a una escapada tranquil·la i en contacte amb la natura.