Massalcoreig

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Massalcoreig

Agenda de Fires i festes a Massalcoreig

Festa major de Massalcoreig 2024

Festa major de Massalcoreig 2024

23/02/2024 - 25/02/2024

Massalcoreig: un municipi amb encant

Massalcoreig és un petit municipi situat a la comarca del Segrià, a la provincia de Lleida. Aquesta localitat, amb una població d'aproximadament 1.000 habitants, és coneguda per la seva bellesa natural i el seu ric patrimoni històric. Amb una ubicació privilegiada a les afores de la ciutat de Lleida, Massalcoreig és un destí perfecte per aquells que busquen un ambient tranquil i relaxat.

El municipi de Massalcoreig compta amb un entorn natural excepcional, envoltat de camps de conreus i arbres fruiters. A més, la seva arquitectura tradicional, amb cases de pedra i carrers estrets, convida als visitants a passejar i descobrir els racons més encantadors del poble.

Atraccions turístiques d'interès

Massalcoreig ofereix diverses atraccions turístiques d'interès per als visitants. Una de les parades obligatòries és l'església parroquial de Sant Miquel, un edifici de gran valor històric i arquitectònic que data del segle XVIII. A més, el municipi compta amb diverses masies tradicionals, com la Masia de la Torra o la Masia de Can Rovira, que reflecteixen la vida rural catalana.

Per als amants de la natura, Massalcoreig ofereix la possibilitat de realitzar excursions i rutes a peu o en bicicleta pels seus voltants. El parc natural dels Aiguamolls de Rufea és un espai protegit que val la pena visitar, on es pot gaudir de la flora i fauna autòctona de la zona.

Principals festes del lloc

Massalcoreig celebra diverses festes i esdeveniments al llarg de l'any que reflecteixen la seva rica tradició i cultura. Una de les festes més destacades és la Festa Major, que se celebra el 29 de setembre en honor a Sant Miquel, el patró del poble. Durant aquesta festivitat, els habitants i visitants gaudeixen de música en directe, espectacles de carrer, activitats tradicionals i una gran varietat de plats típics de la gastronomia local.

A més, Massalcoreig també acull altres festes populars com la Fira de Sant Isidre, dedicada al patró dels pagesos, i la Fira de la Cirera, on es pot degustar aquesta deliciosa fruita de temporada. Aquests esdeveniments són una oportunitat perfecta per conèixer i integrar-se a la vida quotidiana dels habitants locals.

En definitiva, Massalcoreig és un destí turístic que ofereix als visitants la possibilitat de gaudir de la bellesa natural, l'arquitectura tradicional i les festes populars d'un poble català autèntic. Amb la seva rica oferta cultural i l'encant del seu entorn, Massalcoreig és un lloc perfecte per a una escapada de cap de setmana o unes vacances en contacte amb la natura i la tradició.