Matadepera

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Matadepera

Agenda de Fires i festes a Matadepera

Els Pastorets de Matadepera

Els Pastorets de Matadepera

25/12/2023 - 28/12/2023

Festa major de Matadepera 2024

Festa major de Matadepera 2024

24/08/2024 - 24/08/2024

Descobreix Matadepera

Matadepera és un municipi situat a la comarca del Vallès Occidental, a la província de Barcelona. Amb una població d'aproximadament 8.000 habitants, aquesta localitat ofereix un entorn natural privilegiat, amb un casc antic ple de carrers empedrats i cases de pedra que li donen un encant especial.

El seu entorn natural és una de les seves grans atraccions, amb la presència del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, un espai protegit que ofereix nombroses rutes de senderisme i btt. A més, des d'alguns punts elevats es poden gaudir de vistes espectaculars de la comarca.

El municipi també compta amb diferents monuments d'interès, com l'església de Sant Pere, de construcció romànica, i diverses masies i cases senyorials que mostren l'arquitectura tradicional de la zona.

Festes i tradicions

Una de les festes més destacades de Matadepera és la Festa Major, que se celebra el mes de setembre en honor a la Mare de Déu del Roser. Durant aquests dies, el municipi s'omple d'activitats per a tots els públics, com ara concerts, espectacles de carrer, correfocs i castellers. A més, no hi pot faltar la tradicional sardana, ballada per grups de dansa locals.

Una altra festa que no et pots perdre és la Fira de la Candelera, que se celebra el 2 de febrer i que té lloc al Parc de Sant Salvador. Aquesta fira, que té més de 150 anys d'història, és una de les més antigues de Catalunya i atrau a visitants de tota la comarca. Es tracta d'una fira multisectorial amb una àmplia oferta de productes artesans i gastronòmics.

Per als amants de la gastronomia, Matadepera ofereix la possibilitat de degustar plats tradicionals de la zona en els seus restaurants i bars. La cuina local destaca per la seva simplicitat i l'ús d'ingredients de proximitat, com els bolets, les verdures de l'hort i la carn a la brasa.

Activitats i oci

A més de les festes i la natura, Matadepera ofereix altres activitats per als visitants. El municipi compta amb instal·lacions esportives, com ara piscines, pistes esportives i zones verdes, perfectes per a la pràctica d'activitats a l'aire lliure.

També és possible visitar el Centre d'Interpretació de la Natura, un espai destinat a donar a conèixer la biodiversitat de la comarca i les seves principals espècies vegetals i animals. A més, s'organitzen exposicions i tallers educatius per a tota la família.

En definitiva, Matadepera és un destí turístic perfecte per als amants de la natura, la cultura i la gastronomia. Amb un entorn privilegiat i una gran oferta d'activitats, aquest municipi és ideal per a una escapada de cap de setmana o unes vacances tranquil·les en plena natura.