Ordis

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Ordis

Agenda de Fires i festes a Ordis

Ordis és un municipi situat a la comarca de l'Alt Empordà, a la província de Girona. Aquesta localitat ofereix als visitants un entorn natural privilegiat i una gran varietat d'activitats per gaudir de la seva estada. A continuació, us presentem les principals atraccions turístiques d'interès i les festes més rellevants que es celebren a Ordis.

Atraccions turístiques

Una de les atraccions més destacades d'Ordis és el seu paisatge natural. El municipi està envoltat de camps i boscos, perfectes per a realitzar excursions a peu o en bicicleta. A més, a pocs quilòmetres es troben les platges de la Costa Brava, on es pot gaudir del mar i el sol. Un altre punt d'interès és el nucli antic d'Ordis, amb les seves cases de pedra i carrers estrets. Els visitants poden passejar pels seus carrers i descobrir l'encant d'aquesta localitat. A més, Ordis compta amb diversos monuments d'interès, com l'església de Sant Jaume, que data del segle XVIII, i el Castell de Sant Jaume, que ofereix unes vistes espectaculars de la comarca. Per als amants de la gastronomia, Ordis ofereix una gran varietat de restaurants on es pot degustar la cuina tradicional catalana. Els plats més destacats inclouen els productes de la terra, com els embotits, els formatges i els vins de la comarca.

Festes tradicionals

Ordis celebra diverses festes tradicionals al llarg de l'any, que ofereixen als visitants l'oportunitat de conèixer la cultura i les tradicions locals. Una de les festes més rellevants és la Festa Major, que se celebra al mes d'agost i inclou activitats com concerts, espectacles de carrer i castells de focs artificials. Una altra festa destacada és la Fira de Sant Martí, que té lloc al novembre i ofereix als visitants l'oportunitat de conèixer i adquirir productes artesanals i gastronòmics de la comarca. A més, durant aquesta fira es realitzen diverses activitats per a tota la família, com tallers i espectacles. Finalment, la Festa de la Cirera és una altra celebració tradicional que se celebra al mes de juny i que destaca per la seva mostra de productes locals relacionats amb la cirera, com melmelades, licors i altres productes gastronòmics. En resum, Ordis és una destinació perfecta per als amants de la natura, la cultura i la gastronomia. Amb el seu paisatge natural, el seu nucli antic i les seves festes tradicionals, aquest municipi ofereix als visitants una experiència turística completa i enriquidora.