Penelles

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Penelles

Agenda de Fires i festes a Penelles

Festa major de Penelles 2024

Festa major de Penelles 2024

30/08/2024 - 02/09/2024

Descobreix el municipi de Penelles

Penelles és un petit municipi situat a la comarca de la Noguera, a la província de Lleida. És un lloc amb una gran tradició agrícola i ramadera, envoltat de paisatges rurals i naturals que conviden a la tranquil·litat i al descans. El poble conserva el seu encant rural amb carrers empedrats i cases de pedra, creant una atmosfera acollidora i autèntica.

Entre les seves principals atraccions turístiques destaquen les pintures rupestres del Cingle de la Mola, que ofereixen una mostra de l'art rupestre prehistòric. A més, el Castell de Penelles, amb les seves impressionants muralles i torres, és un lloc que no et pots perdre si visites aquest municipi. També cal destacar l'església parroquial de Sant Esteve, una construcció gòtica del segle XIV que amaga belles mostres d'art religiós.

Les festes més destacades

Penelles és conegut per les seves festes populars i tradicionals, que atrauen a visitants de tota la comarca. Una de les festes més importants és la Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d'agost i compta amb activitats per a tota la família, com ara concerts, espectacles de carrer, sardanes i jocs tradicionals.

A més, la Fira de Sant Martí és una altra cita indispensable per als amants de la tradició i la cultura local. Aquesta fira, que se celebra a mitjans de novembre, ofereix una gran varietat de productes artesanals, gastronomia local i activitats per conèixer millor les arrels de la comarca.

Activitats a l'aire lliure

Per als amants de la natura i les activitats a l'aire lliure, Penelles ofereix diverses opcions per gaudir de l'entorn natural. El senderisme és una activitat molt popular, gràcies als seus camins rurals i rutes que permeten descobrir els paisatges més bells de la comarca. A més, el riu Segre ofereix l'opció de practicar esports nàutics com el caiac o el piragüisme.

En resum, Penelles és un municipi amb un ric patrimoni cultural i natural, perfecte per gaudir d'unes vacances tranquil·les en contacte amb la natura i la tradició. Les seves festes i fires són una oportunitat perfecta per conèixer de prop la vida i les costums del poble, i les seves atraccions turístiques fan que sigui un destí ideal per a tots aquells que busquin pau i autenticitat.