Perafort

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Perafort

Agenda de Fires i festes a Perafort

Perafort és un petit municipi situat a la comarca del Baix Camp, a la província de Tarragona. Amb una població d'aproximadament 4.000 habitants, aquest poble ofereix als visitants una gran varietat d'atraccions turístiques que val la pena conèixer.

Principals atraccions turístiques

Una de les atraccions més destacades de Perafort és el seu impressionant castell, que data del segle XII i es troba situat en un punt elevat de la localitat, oferint unes vistes espectaculars de la comarca. El castell de Perafort és una visita obligada per als amants de la història i l'arquitectura medieval. A més del castell, el municipi compta amb diverses esglésies i ermites d'interès, com l'església de Sant Pere, que data del segle XVIII i conserva elements gòtics i barrocs. Els visitants també poden gaudir d'agradables passejades pels seus carrers empedrats i admirar les cases de pedra típiques de la zona. Per als amants de la natura, la zona ofereix la possibilitat de realitzar excursions i rutes de senderisme pel Parc Natural dels Ports, que es troba a poca distància de Perafort i és perfecte per gaudir de la natura i descobrir la flora i fauna autòctona.

Principals festes del lloc

Perafort compta amb diverses festes i tradicions que val la pena conèixer. Una de les festes més importants és la Festa Major, que se celebra al voltant del 29 de juny, dia de Sant Pere. Durant aquests dies, el poble s'omple d'activitats com concerts, cercaviles, castells de focs artificials i altres esdeveniments que atrauen a visitants de tota la comarca. A més, Perafort també celebra altres festes tradicionals com la Fira de Sant Martí, que se celebra el 11 de novembre i ofereix una mostra dels productes locals i artesanals. La festa del Vi Nou, que se celebra a finals de febrer, és una altra cita destacada on es pot degustar el vi de la zona i gaudir de música i activitats relacionades amb el món del vi. En resum, Perafort és un destí turístic perfecte per als amants de la història, la natura i les tradicions. Els seus monuments, festes i entorn natural fan d'aquesta localitat un lloc ideal per passar uns dies de descans i descoberta a la comarca del Baix Camp. Si esteu buscant un lloc tranquil i amb encant, Perafort és una opció que no us decebrà.