Peralada

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Peralada

Agenda de Fires i festes a Peralada

Font: web de Turisme de Peralada

XL Pessebre Vivent de Peralada

25/12/2023 - 01/01/2024

El municipi de Peralada

El municipi de Peralada es troba a la comarca de l'Alt Empordà, a la província de Girona, a la comunitat autònoma de Catalunya. És un poble amb una rica història i un encant únic que fa que sigui un destí turístic popular. Amb les seves antigues muralles, carrers empedrats i edificis històrics, Peralada és un lloc perfecte per a aquells que busquen una experiència autèntica a Catalunya.

El municipi té una població relativament petita, amb poc més de 1.300 habitants, però ofereix una gran varietat d'atraccions turístiques que fan que sigui un lloc d'interès per a tot tipus de visitants. Des de les seves ruïnes medievals fins als seus cellers de vi, Peralada té molt a oferir als qui el visiten.

Principals atraccions turístiques

Una de les principals atraccions de Peralada és el seu castell, que data del segle XIV i que ha estat restaurat i conservat amb cura al llarg dels anys. El castell té uns jardins impressionants, que inclouen un magnífic laberint de vegetació, i també alberga un casino i un festival de música clàssica que se celebra cada estiu.

Un altre punt d'interès a Peralada és el seu monestir, que es remunta al segle XIV i que encara es conserva en molt bon estat. El monestir alberga una col·lecció d'art religiós i també és l'escenari del famós Festival Internacional de Música de Peralada, que atrau artistes i amants de la música de tot el món.

Finalment, Peralada és coneguda pels seus vins i caves, i els visitants poden gaudir de degustacions i visites guiades a les diferents bodegues de la zona. Els vins de Peralada tenen una llarga tradició i són molt apreciats pels amants del vi.

Principals festes del lloc

Peralada té diverses festes i esdeveniments que atrauen visitants de tota la regió i més enllà. Una de les festes més importants és la Festa Major, que se celebra a l'agost i inclou concerts, activitats tradicionals i espectacles de focs artificials. També destaca la Fira de Vins, que se celebra a l'octubre i que ofereix als visitants l'oportunitat de degustar els vins de la zona i participar en activitats relacionades amb el món del vi.

La Festa de Sant Joan, que té lloc a la nit del 23 de juny, és una altra celebració popular a Peralada, amb fogueres, música i ballades tradicionals. A més, es fan altres festes més petites al llarg de l'any, com ara la festa de la verema a l'agost i la festa dels Tres Tombs a gener.

En resum, Peralada és un municipi amb una rica història i una gran varietat d'atraccions turístiques i festes que fan que sigui un lloc perfecte per a una escapada a Catalunya. Tant si ets un amant de la història i la cultura com si t'interessa el vi i la gastronomia, Peralada té molt a oferir als seus visitants.