Peramola

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Peramola

Agenda de Fires i festes a Peramola

Introducció a Peramola

Peramola és un petit municipi situat a la comarca de l'Alt Urgell, a la província de Lleida. Aquesta localitat, envoltada de natura i muntanyes, és un destí perfecte per als amants de la tranquil·litat i l'aire lliure. Amb una població d'aproximadament 300 habitants, Peramola ofereix una experiència autèntica i relaxada als seus visitants.

Atraccions turístiques

Peramola és coneguda per les seves impressionants vistes panoràmiques i els seus paisatges naturals. El municipi està situat a prop del Parc Natural del Cadí-Moixeró, una zona protegida on es pot gaudir de rutes de senderisme, escalada i altres activitats a l'aire lliure. A més, els amants de la natura poden visitar el Salt de Peramola, una cascada situada a prop del poble que ofereix un espectacle impressionant. També és recomanable passejar pels carrers empedrats del nucli antic i visitar l'església parroquial de Sant Roma, un edifici romànic del segle XII. Per als amants de la història, el castell de Peramola és una visita obligada, ja que ofereix una visió de la història del municipi i la seva importància estratègica en el passat.

Festes i celebracions

Peramola també és coneguda per les seves festes populars i tradicionals. La Festa Major, que se celebra el 30 de novembre en honor a Sant Andreu, és una oportunitat perfecta per experimentar la cultura i la gastronomia locals. Durant aquesta festa, es poden gaudir de concerts en directe, ballades de sardanes i altres activitats tradicionals. A més, els visitants poden degustar plats típics de la zona i participar en les diferents activitats organitzades per a tota la família. Un altre esdeveniment destacat és la Fira de Peramola, que se celebra a l'agost i destaca per la seva oferta de productes artesanals, gastronomia local i espectacles de música i dansa. Aquesta fira és una oportunitat perfecta per descobrir la riquesa cultural i gastronòmica de la comarca d'Alt Urgell.

En resum, Peramola és un destí turístic ideal per als amants de la natura, la història i les tradicions. Amb les seves impressionants vistes panoràmiques, el seu patrimoni històric i la seva oferta de festes populars, aquesta localitat ofereix una experiència autèntica i enriquidora per a tots els seus visitants.