Pontós

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Pontós

Agenda de Fires i festes a Pontós

Font: Pep Vila

Curs d'Imbecil·litat

12/01/2024 - 14/01/2024

Pontós és un petit municipi de la comarca de l'Alt Empordà, situat a la província de Girona. Amb una població d'aproximadament 500 habitants, aquesta localitat ofereix als visitants un ambient tranquil i acollidor, ideal per aquells que busquen un lloc per relaxar-se i gaudir de la natura.

Atraccions turístiques

Una de les principals atraccions turístiques de Pontós és el seu patrimoni arquitectònic. El nucli antic del municipi conserva molts edificis històrics, com l'església de Sant Mateu, que data del segle XVIII, i diverses masies i cases de pedra que reflecteixen la història i la tradició de la zona.

A més, els voltants de Pontós ofereixen un entorn natural privilegiat. El riu Fluvià passa per la localitat i ofereix la possibilitat de fer passejades i activitats aquàtiques, com ara el caiac o la pesca. Els turistes també poden gaudir de rutes de senderisme i muntanya per descobrir la bellesa del paisatge rural de l'Empordà.

Festes tradicionals

Pontós també és conegut per les seves festes tradicionals, que atrauen visitants de tota la comarca. La festa major del municipi se celebra al mes d'agost i inclou activitats com sardanes, concerts, focs artificials i altres esdeveniments culturals. A més, durant aquesta festa es realitzen activitats com ara cercaviles, jocs populars i concursos gastronòmics, que permeten als visitants conèixer i participar de la cultura local.

Una altra festa destacada és la Fira de la Mel i el Món Rural, que se celebra a l'octubre i que ofereix als visitants la possibilitat de conèixer i degustar productes locals, com la mel, els formatges i els embotits artesanals. Aquesta fira també inclou activitats com tallers, exposicions i espectacles relacionats amb el món rural i la gastronomia local.

En resum, Pontós és un destí turístic perfecte per aquells que busquen un lloc tranquil per gaudir de la natura i descobrir la cultura i les tradicions locals. Amb el seu ric patrimoni arquitectònic i les seves festes tradicionals, aquest municipi ofereix als visitants una experiència autèntica i enriquidora.