Prades

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Prades

Agenda de Fires i festes a Prades

Descobreix el encant de Prades

Prades és un petit municipi situat a la comarca del Baix Camp, a la província de Tarragona. Conegut com el "Balco de la Costa Daurada", aquest encantador poble està envoltat de natura i ofereix un entorn perfecte per a gaudir de la tranquil·litat i la bellesa del paisatge.

Prades és un dels municipis més bonics de Catalunya i està envoltat de muntanyes i boscos, perfecte per a practicar senderisme, escalada i altres activitats a l'aire lliure. La seva ubicació també el converteix en un lloc ideal per a gaudir de la natura i descobrir paratges únics.

Atraccions turístiques d'interès

Entre les principals atraccions turístiques de Prades destaca el conjunt històric-artístic de la vila, que conserva el seu encant medieval amb carrers empedrats i cases de pedra. La Plaça Major és el centre neuràlgic del poble, on es concentren els principals edificis emblemàtics, com l'església de Santa Maria, de gran valor arquitectònic i artístic.

Un altre punt d'interès és el Castell de Prades, una antiga fortificació del segle XII que ofereix unes vistes impressionants de la comarca. A prop del poble es troba el bosc de Poblet, un espai natural protegit ideal per a fer excursions i gaudir de la flora i fauna autòctona.

La gastronomia també és un atractiu turístic a Prades, on es poden degustar plats tradicionals de la zona com el xató, els cargols a la llauna i els calçots, acompanyats dels millors vins de la comarca.

Principals festes del lloc

Prades també és conegut per les seves festes tradicionals, com la Fira de l'Ametlla, que se celebra a l'abril i destaca per la seva oferta de productes locals i artesanals. El mes de maig té lloc la Fira del Vi, on es poden degustar els millors vins de la comarca i participar en activitats relacionades amb el món enològic.

La festa major de Prades se celebra a l'agost i és una de les més populars de la comarca, amb activitats per a tota la família, concerts, balls populars i espectacles de carrer. La festa dels Tres Tombs, que se celebra el 17 de gener, és una altra cita imprescindible per a conèixer les tradicions del poble i participar en les activitats relacionades amb el món rural.

En definitiva, Prades és un destí turístic ideal per a aquells que busquen un lloc tranquil envoltat de natura, amb una rica oferta cultural i gastronòmica. Un lloc perfecte per a gaudir de les festes tradicionals i descobrir la bellesa del Baix Camp.