Puig-reig

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Puig-reig

Agenda de Fires i festes a Puig-reig

Fragment del cartell d'Els Pastorets de l'Ametlla de Merola (podeu veure'l ampliat a l'apartat "Enllaços")

La Flor de Nadal

26/12/2023 - 14/01/2024

Fira de Sant Martí

Fira de Sant Martí

09/11/2024 - 11/11/2024

Descobreix Puig-reig

Puig-reig és un municipi situat a la comarca del Berguedà, a la província de Barcelona. Amb una població d'aproximadament 4.500 habitants, Puig-reig és un poble tranquil amb un ric patrimoni històric i natural que el converteix en un destí turístic atractiu per als amants de la natura i la cultura.

L'entorn natural de Puig-reig ofereix una gran varietat de paisatges, des de les muntanyes dels Pirineus fins a les valls verdes i frondoses. El municipi està envoltat de paratges naturals com el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural de la Serra de Catllaràs, que ofereixen la possibilitat de realitzar activitats a l'aire lliure com senderisme, escalada i rutes en bicicleta.

Atraccions turístiques

Una de les atraccions més importants de Puig-reig és el Santuari de la Mare de Déu del Grau, un santuari romànic situat en un lloc privilegiat des d'on es pot gaudir d'unes vistes impressionants de la comarca del Berguedà. El santuari és un lloc de peregrinació i un punt de parada per als excursionistes que recorren la zona.

Un altre punt d'interès és l'Ecomuseu dels Ports, un museu que ofereix una visió de la vida i el treball dels habitants de la comarca al llarg del temps. El museu està situat en un antic molí fariner i ofereix una mirada a la història i la cultura locals.

Festes i tradicions

Puig-reig celebra diverses festes i tradicions al llarg de l'any que reflecteixen la rica història i la identitat del municipi. Una de les festes més rellevants és la Fira de la Puríssima, que se celebra el 8 de desembre i inclou activitats com concerts, cercaviles, mercats i espectacles per a tota la família.

Una altra festa popular és la Festa Major de Puig-reig, que té lloc al juliol i ofereix una gran varietat d'activitats com sardanes, concerts, correfocs i castells de focs artificials. A més, durant la festa major es realitzen diferents activitats esportives, concursos i tallers per a tots els públics.

En resum, Puig-reig és un destí turístic ideal per als amants de la natura, la història i la cultura. Amb les seves atraccions turístiques, festes populars i entorn natural privilegiat, Puig-reig ofereix una experiència única per a tots els visitants.