Rajadell

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Rajadell

Agenda de Fires i festes a Rajadell

Descobreix Rajadell, un municipi amb encant

Rajadell és un petit municipi situat a la comarca del Bages, a la província de Barcelona. Amb una població d'uns 1.500 habitants, aquesta localitat ofereix als visitants un entorn natural i rural tranquil i relaxant.

El municipi de Rajadell està envoltat de paisatges naturals espectaculars, com ara els cingles de Berti i la serra de Castelltallat, que ofereixen un ampli ventall d'activitats a l'aire lliure com senderisme, escalada i rutes en bicicleta de muntanya. També destaca la presència del riu Llobregat, que ofereix la possibilitat de realitzar activitats aquàtiques com ara el caiac o la pesca recreativa.

Atraccions turístiques d'interès a Rajadell

Rajadell és conegut per la seva arquitectura rural, amb nombroses masies i cases de pedra que es remunten a segles enrere. Un dels punts d'interès més destacats és l'església de Sant Andreu, un edifici romànic del segle XI que destaca pel seu campanar de planta quadrada, així com per les seves pintures murals i elements esculturals.

Una altra visita obligada és el Castell de Rajadell, una antiga fortificació medieval que ofereix vistes panoràmiques de la comarca del Bages. A més, el municipi compta amb diverses rutes turístiques que permeten descobrir el seu ric patrimoni històric i natural, com ara la ruta dels molins o la ruta dels cingles.

Principals festes a Rajadell

Rajadell celebra diverses festes populars al llarg de l'any, que reflecteixen les tradicions i la cultura del municipi. Una de les festes més importants és la Festa Major, que se celebra el 30 de novembre en honor a Sant Andreu, el patró de la localitat. Durant aquests dies, es poden gaudir de diverses activitats com ara cercaviles, concerts, sardanes, castells de focs i espectacles pirotècnics.

Una altra festa destacada és la Fira de la Puríssima, que se celebra el 8 de desembre i que compta amb una mostra de productes artesanals, gastronomia local i activitats per a tota la família. A més, durant l'estiu, el municipi acull la Festa Major d'Estiu, amb concerts, activitats esportives i espectacles per a tots els públics.

En definitiva, Rajadell és un destí ideal per als amants de la naturalesa i la cultura, que ofereix una gran varietat d'atraccions turístiques i festes populars que reflecteixen l'essència d'aquest encantador municipi català.