Renau

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Renau

Agenda de Fires i festes a Renau

Renau és un petit municipi situat a la comarca de la Conca de Barberà, a la provincia de Tarragona. Amb una població d'aproximadament 600 habitants, Renau és conegut per la seva bellesa natural, el seu patrimoni històric i les seves festes tradicionals. És un destí perfecte per als amants de la natura i de la cultura catalana.

Atraccions turístiques

Una de les principals atraccions turístiques de Renau és el seu entorn natural. El municipi està envoltat de camps de vinyes, oliveres i ametllers, creant un paisatge encantador per a passejades i excursions. Els visitants també poden gaudir de la ruta del Cister, que passa per Renau i connecta els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

A més de la seva natura, Renau també compta amb un ric patrimoni històric. El nucli antic del poble conserva edificis històrics com l'església de Sant Bartomeu, que data del segle XVIII, i la torre de l'Arboçar, una antiga torre de defensa medieval. Els amants de l'arquitectura i la història trobaran molt a veure i descobrir a Renau.

Festes tradicionals

Les festes tradicionals són una part important de la vida a Renau. Una de les festes més destacades és la Festa Major, que se celebra al voltant del 24 d'agost en honor a Sant Bartomeu, el patró del poble. Durant aquesta festa, els habitants i visitants gaudeixen de música en viu, balls tradicionals, jocs per a nens i una gran varietat de plats típics catalans.

Una altra festa popular a Renau és la Fira de Sant Martí, que se celebra a finals de novembre. Aquesta fira agrícola i ramadera ofereix una oportunitat única per als visitants de conèixer les tradicions locals i de degustar aliments i productes artesanals de la zona.

Altres festes destacades inclouen la festa de Sant Antoni Abat, que se celebra a gener, i la festa de Sant Jordi, que commemora el patró de Catalunya el 23 d'abril. Aquestes festes ofereixen una visió autèntica de la cultura local i són una oportunitat perfecta per a experimentar la hospitalitat i la calidesa dels habitants de Renau.

Conclusió

Renau és un destí turístic ideal per a aquells que busquen un lloc tranquil i pintoresc per a gaudir de la natura i la cultura catalana. Amb les seves atraccions naturals, el seu ric patrimoni històric i les seves festes tradicionals, Renau ofereix una experiència autèntica i enriquidora per als visitants. Ja sigui per a una escapada de cap de setmana o per a una estada més llarga, Renau segur que captivarà el cor de tots aquells que el visitin.