Sant Bartomeu del Grau

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Bartomeu del Grau

Agenda de Fires i festes a Sant Bartomeu del Grau

Sant Bartomeu del Grau: un municipi amb encant

Sant Bartomeu del Grau és un petit municipi situat a la comarca d'Osona, a la província de Barcelona. Amb una població d'aproximadament 1.300 habitants, aquesta localitat destaca per la seva natura, la seva tradició i les seves festes populars.

El municipi es troba envoltat de natura, amb un entorn rural perfecte per a aquells que busquen tranquil·litat i bellesa natural. Als seus voltants es poden trobar diversos senders i rutes de senderisme que permeten als visitants gaudir de la flora i fauna autòctona.

Atraccions turístiques d'interès

Entre les principals atraccions turístiques de Sant Bartomeu del Grau destaquen la església parroquial de Sant Bartomeu, un edifici de gran valor històric i arquitectònic que data del segle XI. A més, el municipi compta amb diverses masies i cases senyorials que mostren l'arquitectura tradicional de la zona.

Una altra de les atraccions turístiques d'interès és el Castell del Grau, una antiga fortificació que ofereix unes vistes impressionants de la comarca d'Osona. Aquesta visita és ideal per als amants de la història i la arquitectura medieval.

Per als amants de la natura, el Parc Natural del Montseny es troba a poca distància de Sant Bartomeu del Grau, oferint la possibilitat de realitzar excursions i activitats a l'aire lliure en un entorn natural privilegiat.

Principals festes del lloc

Les festes populars són un element clau de la cultura de Sant Bartomeu del Grau. La Festa Major, que se celebra durant el mes d'agost en honor a Sant Bartomeu, és una de les celebracions més importants de l'any. Durant aquests dies, els habitants i visitants gaudeixen de concerts, activitats tradicionals, espectacles de carrer i altres esdeveniments festius.

Una altra festa destacada és la Fira del Bolet, que se celebra a la tardor i que destaca per la seva gastronomia basada en els bolets autòctons de la zona. Aquesta fira és una oportunitat perfecta per als amants de la cuina tradicional i la gastronomia local.

En definitiva, Sant Bartomeu del Grau és un destí ideal per a aquells que busquen descobrir la autèntica essència de la Catalunya rural, amb un entorn natural incomparable i un ric patrimoni històric i cultural. A més, les seves festes populars ofereixen una oportunitat única per a viure l'alegria i la tradició dels seus habitants.