Sant Fruitós de Bages

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Fruitós de Bages

Agenda de Fires i festes a Sant Fruitós de Bages

Fragment del cartell d'Els Pastorets del Ferrer Magí (podeu veure'l ampliat a l'apartat "Enllaços")

Els Pastorets del Ferrer Magí

26/12/2023 - 07/01/2024

Introducció a Sant Fruitós de Bages

Sant Fruitós de Bages és un municipi situat a la comarca del Bages, a la provincia de Barcelona, a Catalunya. Amb una població de més de 10.000 habitants, aquesta localitat ofereix una gran varietat d'atraccions turístiques i festes populars que atrauen visitants de tot arreu.

Atraccions turístiques d'interès

Una de les principals atraccions turístiques de Sant Fruitós de Bages és el Monestir de Sant Benet de Bages, un monestir romànic del segle X que ofereix visites guiades i activitats culturals. El monestir també compta amb un hotel i un restaurant de prestigi, on els visitants poden gaudir de la gastronomia local. A més, el municipi compta amb un entorn natural privilegiat, amb senders per fer excursions a peu o en bicicleta i gaudir de la natura.

Un altre lloc d'interès és el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre de Catalunya, on es pot conèixer la importància de l'art rupestre a la regió i admirar les reproduccions de les pintures rupestres més importants de Catalunya. A més, Sant Fruitós de Bages compta amb una gran oferta d'agroturisme, on els visitants poden conèixer les explotacions agrícoles i ramaderes de la zona i participar en activitats relacionades amb el món rural.

Principals festes del lloc

Les festes majors de Sant Fruitós de Bages se celebren a principis de setembre, en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia. Durant aquests dies, el municipi es omple de música, activitats culturals, cercaviles, espectacles de carrer i altres esdeveniments que atrauen visitants de tots els racons. Una altra festa destacada és la Fira de la Candelera, que se celebra a principis de febrer i compta amb una gran mostra de productes artesans, gastronomia local, espectacles i activitats per a tota la família.

Altres festes tradicionals són la Festa Major de Sant Joan, la Festa Major de Sant Isidre, la Festa Major de Sant Mateu i la Festa de la Verema, que celebra la collita del raïm i ofereix activitats relacionades amb el món del vi i la gastronomia.

En resum, Sant Fruitós de Bages és un destí turístic ideal per als amants de la cultura, la natura, la gastronomia i les tradicions populars. Amb una gran varietat d'atraccions turístiques i festes populars, aquest municipi ofereix una experiència única per a tots els visitants.