Sant Jaume de Frontanyà

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Jaume de Frontanyà

Agenda de Fires i festes a Sant Jaume de Frontanyà

El municipi de Sant Jaume de Frontanyà

Sant Jaume de Frontanyà és un petit municipi situat a la comarca del Berguedà, a la província de Barcelona. És un poble encantador envoltat de natura i amb una rica història que es remunta a l'època medieval. El seu casc antic està ple de carrerons empedrats i cases de pedra que conviden a passejar i perdre's pels seus racons. El municipi té una població de poc més de 100 habitants, la qual cosa li confereix un encant especial i una atmosfera tranquil·la i acollidora.

Atraccions turístiques d'interès

Una de les principals atraccions turístiques de Sant Jaume de Frontanyà és la seva església romànica, una de les més antigues de Catalunya que data del segle XI. A més, el municipi ofereix la possibilitat de realitzar rutes de senderisme i BTT pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, un lloc perfecte per als amants de la natura i l'aventura. Els visitants també poden gaudir de la gastronomia local en els restaurants del poble, on es poden degustar plats tradicionals berguedans com la carn a la brasa, els embotits o els formatges de la zona.

Principals festes del lloc

Una de les festes més importants de Sant Jaume de Frontanyà és la Festa Major, que se celebra el 25 de juliol en honor al patró del poble, Sant Jaume. Durant aquesta festa, es realitzen diferents actes com ara la missa solemne, la dansa de la sardana, els correfocs i les activitats per als més petits. A més, el municipi també celebra altres festes tradicionals com la Fira de Sant Isidre, una fira agrícola que té lloc a principis de maig i que ofereix una mostra dels productes locals i artesans.

En resum, Sant Jaume de Frontanyà és un lloc perfecte per als amants de la natura i la tranquil·litat, on es pot gaudir de la seva rica història, la seva arquitectura medieval i les seves festes tradicionals. És un destí ideal per a aquells que busquen escapar de l'estrès de la vida urbana i connectar amb la bellesa i la pau dels entorns rurals de Catalunya.