Sant Julià de Ramis

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Julià de Ramis

Agenda de Fires i festes a Sant Julià de Ramis

Sant Julià de Ramis: un municipi amb encant

Sant Julià de Ramis és un municipi situat a la comarca del Gironès, a la província de Girona. Aquesta localitat ofereix als visitants un entorn natural privilegiat i un ric patrimoni històric i cultural, que la converteixen en un destí turístic perfecte per a aquells que busquen tranquil·litat i autenticitat.

El nucli urbà de Sant Julià de Ramis conserva l'encant dels pobles medievals, amb carrers empedrats i cases de pedra que conviden a passejar i perdre's pels seus racons. A més, el municipi està envoltat de camps de conreu i boscos que conviden als amants de la natura a realitzar rutes i excursions.

Principals atraccions turístiques

Un dels punts d'interès més destacats de Sant Julià de Ramis és el seu patrimoni històric. El Castell de Sant Julià de Ramis, que data del segle XI, és una de les principals atraccions turístiques del municipi. A més, la Església de Sant Julià de Ramis, de construcció romànica, és un altre lloc d'interès que no es pot deixar de visitar.

Per als amants de la natura, el parc natural de les Gavarres ofereix la possibilitat de realitzar rutes de senderisme i bicicleta per descobrir els paratges més bells de la comarca. A més, a prop del municipi es troben diverses masies i cases rurals que ofereixen l'oportunitat de gaudir de l'entorn natural en un ambient relaxat i acollidor.

Principals festes del lloc

Sant Julià de Ramis celebra diverses festes al llarg de l'any que reflecteixen la seva riquesa cultural i tradicional. La festa major, que se celebra al mes d'agost, és una de les més importants i destaca per les seves activitats culturals, concerts, espectacles de carrer i la tradicional cercavila. A més, durant les festes de Sant Jordi, el municipi es converteix en un escenari de roses i llibres, amb activitats per a tota la família.

Altres festes destacades són la Fira de Sant Andreu, que se celebra al novembre, i la Fira de Sant Martí, al mes de desembre. Aquestes festes ofereixen als visitants l'oportunitat de conèixer la gastronomia local, les tradicions i els productes artesanals de la comarca.

En definitiva, Sant Julià de Ramis és un destí turístic perfecte per a aquells que busquen un ambient tranquil, un entorn natural privilegiat i la possibilitat de gaudir de les festes tradicionals catalanes. Un lloc que combina a la perfecció la tradició i la modernitat, i que ofereix als visitants una experiència única i inoblidable.