Sant Martí Vell

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Martí Vell

Agenda de Fires i festes a Sant Martí Vell

Sant Martí Vell: un municipi amb encant

Sant Martí Vell és un petit municipi situat a la comarca del Gironès, a la província de Girona. Amb una població de poc més de 200 habitants, aquesta localitat destaca per la seva bellesa i encant rural. Rodejat de camps de conreu i boscos, Sant Martí Vell és un lloc ideal per aquells que busquen tranquil·litat i natura.

Atraccions turístiques d'interès

Una de les principals atraccions turístiques de Sant Martí Vell és la seva església romànica del segle XI, dedicada a Sant Martí. Aquest edifici històric és un exemple destacat de l'arquitectura romànica catalana i val la pena visitar-lo per la seva bellesa i importància històrica.

A més, els voltants de Sant Martí Vell ofereixen diverses rutes de senderisme i BTT per als amants de l'activitat a l'aire lliure. El parc natural dels Gavarres està molt a prop i és ideal per a la pràctica d'aquestes activitats.

Principals festes del lloc

Sant Martí Vell celebra diverses festes tradicionals al llarg de l'any, que són una oportunitat perfecta per experimentar la cultura i les tradicions locals. La festa major de Sant Martí, que se celebra a mitjans de novembre, és una de les festes més importants del municipi. Durant aquesta festivitat, es realitzen diverses activitats com ara concerts, espectacles de carrer, cercaviles i altres esdeveniments festius.

A més, Sant Martí Vell també celebra la festa de Sant Isidre, el patró dels pagesos, amb una gran mostra de productes locals i activitats relacionades amb el món agrícola. Aquesta festa és una oportunitat perfecta per conèixer la gastronomia i els productes artesanals de la zona.

En resum, Sant Martí Vell és un lloc amb encant, ideal per als amants de la natura i la tranquil·litat. Amb les seves atraccions turístiques i les seves festes tradicionals, aquest municipi ofereix una experiència autèntica de la vida rural catalana.