Sant Mateu de Bages

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Mateu de Bages

Agenda de Fires i festes a Sant Mateu de Bages

Descobreix Sant Mateu de Bages

Sant Mateu de Bages és un petit municipi situat a la comarca del Bages, a la provincia de Barcelona. És un lloc tranquil i acollidor, perfecte per a aquells que busquen un ambient relaxat i proper a la natura. El municipi compta amb una població d'aproximadament 1.000 habitants i està envoltat de paisatges naturals impressionants.

Una de les principals atraccions turístiques de Sant Mateu de Bages és el seu entorn natural. El municipi està envoltat de muntanyes i boscos, perfectes per a fer excursions i gaudir de la natura. A més, a prop del poble es troba el riu Llobregat, que ofereix la possibilitat de practicar esports aquàtics i gaudir de la tranquil·litat de la zona.

Altres punts d'interès turístic inclouen l'església de Sant Mateu de Bages, un edifici històric que data del segle XII i que és una mostra de l'arquitectura romànica catalana. A més, el municipi compta amb diverses masies i cases de pedra que són una mostra de la arquitectura tradicional de la zona.

Festes i tradicions

Sant Mateu de Bages és conegut per les seves festes tradicionals, que ofereixen als visitants l'oportunitat de conèixer la cultura i les tradicions locals. Una de les festes més destacades és la Festa Major, que se celebra el mes d'agost i inclou activitats com concerts, cercaviles, sardanes i castells de focs artificials.

A més, durant la Setmana Santa, el municipi celebra diverses processons i representacions religioses que són una mostra de la devoció dels habitants de Sant Mateu de Bages. Aquestes festes ofereixen als visitants la possibilitat de participar en les tradicions locals i conèixer de prop la cultura i la història del municipi.

Una altra festa destacada és la Fira de Sant Isidre, que se celebra durant el mes de maig i que està centrada en l'agricultura i la ramaderia. A la fira es poden trobar productes locals, com ara formatges, embotits i vins, així com animals de granja i maquinària agrícola. Aquesta fira és una mostra de la importància de l'agricultura a Sant Mateu de Bages i ofereix als visitants l'oportunitat de conèixer de prop la vida rural.

Descobreix Sant Mateu de Bages

En resum, Sant Mateu de Bages és un municipi amb un gran atractiu turístic, gràcies a la seva natura impressionant, el seu patrimoni històric i les seves festes tradicionals. És un lloc perfecte per a aquells que busquen un ambient tranquil i autèntic, on poder gaudir de la natura i conèixer de prop la cultura local. Si estàs pensant en fer una escapada a la comarca del Bages, Sant Mateu de Bages és sens dubte una opció a tenir en compte.