Sant Pol de Mar

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Pol de Mar

Agenda de Fires i festes a Sant Pol de Mar

Introducció a Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar és un municipi situat a la comarca del Maresme, a la província de Barcelona, amb una població de poc més de 5.000 habitants. Aquest encantador poble de la costa catalana és conegut per les seves platges de sorra fina i aigües cristal·lines, així com per la seva rica oferta gastronòmica basada en la cuina mediterrània.

El municipi de Sant Pol de Mar té una gran història i una arquitectura encantadora, amb carrers estrets i cases de pescadors pintoresques. És un lloc perfecte per als amants de la natura i la tranquil·litat, així com per als qui busquen gaudir de la bona gastronomia i les festes tradicionals.

Atraccions turístiques

Una de les principals atraccions turístiques de Sant Pol de Mar és la seva platja, la qual és ideal per a tota la família i ofereix serveis turístics de qualitat. El passeig marítim és perfecte per fer llargues passejades a la vora del mar i gaudir de les vistes panoràmiques.

El nucli antic de Sant Pol de Mar és un altre dels punts d'interès, amb els seus carrers empedrats i les seves antigues cases de pescadors. El Museu de la Pesca ofereix una visió fascinant de la història marítima del poble i de la seva relació amb el mar.

Per als amants de l'arquitectura, l'església de Sant Jaume és una visita obligada, amb la seva impressionant estructura gòtica i les seves vistes panoràmiques des del campanar. Els jardins de Can Campassol, situats a prop del nucli antic, són un lloc perfecte per relaxar-se i gaudir de la natura.

Festes i esdeveniments

Sant Pol de Mar és conegut per les seves festes tradicionals, com la Festa Major que se celebra el 25 de juliol en honor a Sant Jaume, el patró del poble. Aquesta festa inclou activitats com correfocs, concerts, cercaviles i espectacles de focs d'artifici, a més de les tradicionals sardanes i castells.

Una altra festa popular és la Fira de la Candelera, que se celebra el 2 de febrer i és una festa tradicional catalana en honor a la Mare de Déu de la Candelera. Aquesta fira inclou activitats com concerts, espectacles de carrer, mercats artesanals i exhibicions de gegants i capgrossos.

Altres esdeveniments d'interès inclouen la Fira del Peix Blau, que se celebra a l'estiu i destaca la riquesa gastronòmica del municipi, així com la Mostra de Cuina Marinera, on es poden degustar els plats més tradicionals de la gastronomia local.

En resum, Sant Pol de Mar és un poble amb una gran riquesa històrica, cultural i gastronòmica que ofereix una experiència turística única a la costa catalana. Amb les seves platges, la seva arquitectura encantadora i les seves festes tradicionals, és un destí ideal per a tots aquells que busquen gaudir de la bellesa de la costa mediterrània i de la rica cultura catalana.