Sant Quirze de Besora

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Quirze de Besora

Agenda de Fires i festes a Sant Quirze de Besora

Descobreix Sant Quirze de Besora

Sant Quirze de Besora és un municipi situat a la comarca de Osona, a la província de Barcelona, Catalunya. És un lloc amb una gran riquesa històrica i cultural, envoltat per un entorn natural privilegiat que ofereix un ampli ventall d'activitats turístiques. El seu nucli urbà conserva l'encant dels pobles de muntanya, amb carrers estrets, cases de pedra i una atmosfera tranquil·la que convida a la relaxació i a la contemplació de la natura.

Aquest municipi compta amb una gran varietat d'atraccions turístiques que no et pots perdre. Des de la seva església parroquial, que data del segle XI i conserva elements romànics i gòtics, fins als seus parcs naturals, com el Parc Natural del Montseny, que ofereix la possibilitat de realitzar rutes de senderisme i gaudir de vistes impressionants. També destaca el Pont Vell, construït al segle XIV i considerat com a bé cultural d'interès nacional.

Les festes tradicionals de Sant Quirze de Besora

Una de les grans atraccions de Sant Quirze de Besora són les seves festes tradicionals, que reflecteixen la cultura i les tradicions del municipi. La Fira de Sant Isidre és una de les més conegudes, celebrada el mes de maig, en honor al patró dels pagesos. Aquesta fira agrícola i ramadera ofereix una oportunitat única de conèixer els productes locals i les tècniques tradicionals de conreu.

Una altra festa destacada és la Festa Major, que se celebra al voltant del 10 d'agost en honor a Sant Llorenç. Durant aquests dies, el municipi es converteix en un escenari de diverses activitats, com ara concerts, espectacles de carrer, cercaviles i espectacles de foc, que atrauen a visitants de tota la comarca i més enllà.

Altres celebracions importants inclouen la Festa de la Castanyada, que marca l'arribada de la tardor, i la Fira de Nadal, que ofereix una gran varietat de productes artesanals i gastronòmics.

Activitats turístiques a Sant Quirze de Besora

A més de les festes i les atraccions turístiques, Sant Quirze de Besora ofereix una àmplia gamma d'activitats per als turistes. El senderisme és una opció popular, amb rutes com la del Camí Ral o la dels Molins de la Riera Major, que permeten descobrir els paisatges naturals i els elements arquitectònics que defineixen el municipi.

Els amants de l'escalada trobaran en aquesta zona diverses parets i vies d'escalada adequades per a tots els nivells. A més, es poden realitzar rutes en bicicleta de muntanya i equitació per gaudir de la natura de manera activa.

Finalment, no es pot oblidar la gastronomia local, que ofereix plats tradicionals com la carn a la brasa, els embotits artesanals i els plats elaborats amb productes de la terra. Els restaurants i les botigues del municipi són ideals per degustar aquests productes i emportar-se'ls com a record de la visita a Sant Quirze de Besora.

En definitiva, Sant Quirze de Besora és un destí turístic perfecte per a aquells que busquen descobrir la riquesa cultural i natural de Catalunya, així com per als amants de les festes tradicionals i les activitats a l'aire lliure. No et perdis la oportunitat de conèixer aquest encantador municipi i tot el que té per oferir als seus visitants.