Sant Vicenç de Montalt

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Sant Vicenç de Montalt

Agenda de Fires i festes a Sant Vicenç de Montalt

El municipi de Sant Vicenç de Montalt

Sant Vicenç de Montalt és un municipi situat a la comarca del Maresme, a la província de Barcelona. Aquesta localitat, de poc més de 6.000 habitants, és coneguda per la seva gran bellesa natural i per les seves platges de sorra fina i aigües cristal·lines. El municipi es troba a només 30 quilòmetres de Barcelona, fet que el converteix en un destí turístic molt accessible per als visitants.

El seu nucli urbà tradicional es caracteritza per les típiques cases de poble catalanes, amb carrers estrets i racons plens de història. A més, Sant Vicenç de Montalt compta amb un ric patrimoni arquitectònic, destacant el Castell de Sant Vicenç, construït al segle XVII, i l'església parroquial de Sant Vicenç, d'estil neogòtic.

Però, sens dubte, el major reclam turístic de Sant Vicenç de Montalt són les seves platges. La platja de Sant Vicenç és una àmplia platja de sorra daurada, perfecta per gaudir de l'estiu i de les activitats nàutiques. A més, el municipi compta amb altres cales i platges menys concorregudes, com la Cala Morisca o la Cala Santa Helena, que ofereixen un ambient més tranquil i familiar.

Principals atraccions turístiques

A més de les platges, Sant Vicenç de Montalt ofereix diverses atraccions turístiques d'interès. El municipi és un punt de partida ideal per a excursions a peu o en bicicleta per descobrir els seus paratges naturals, com el Parc Natural del Montnegre i el Corredor, que ofereix rutes de senderisme amb vistes espectaculars.

Per als amants de la cultura, Sant Vicenç de Montalt compta amb diverses festes i esdeveniments durant tot l'any. Destaca la Festa Major, que se celebra el 22 de gener en honor al patró de la localitat, Sant Vicenç Màrtir, i que inclou activitats tradicionals, concerts i espectacles pirotècnics. També cal destacar la Fira de la Tapa, que se celebra a l'estiu i ofereix una gran varietat de tapes i plats típics de la gastronomia catalana.

Finalment, Sant Vicenç de Montalt compta amb diversos restaurants de prestigi, on es pot degustar la gastronomia local, basada en peix i marisc fresc. A més, el municipi és conegut pels seus vins i caves, que es poden degustar en les diferents cellers de la zona.

Principals festes del lloc

A més de la Festa Major i la Fira de la Tapa, Sant Vicenç de Montalt acull altres festes i esdeveniments al llarg de l'any. Destaca la Festa del Carme, que se celebra a la platja el 16 de juliol, amb processó marítima i activitats per a tota la família. També es destaca la Fira Medieval, que recrea l'ambient de l'època medieval amb espectacles, mercats i tallers per a tots els públics.

En resum, Sant Vicenç de Montalt és un destí turístic complet, que combina platges paradisíaques, natura, cultura i gastronomia. Un lloc perfecte per a gaudir de les vacances i descobrir els encants de la Costa del Maresme.