Santa Bàrbara

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Santa Bàrbara

Agenda de Fires i festes a Santa Bàrbara

Fira Arrels Planeres

Fira Arrels Planeres

11/05/2024 - 12/05/2024

El municipi de Santa Bàrbara

Santa Bàrbara és un municipi situat a la comarca de la Selva, a la província de Girona. Aquest poble, de poc més de 2.000 habitants, és conegut per la seva bellesa natural i per les seves festes tradicionals.

El municipi està envoltat de natura, amb un entorn rural ideal per a aquells que busquen tranquil·litat i relax. A més, Santa Bàrbara també ofereix una gran varietat de rutes de senderisme i BTT per als amants de l'aire lliure.

El nucli urbà de Santa Bàrbara conserva l'encant dels pobles medievals, amb carrers empedrats i edificis amb encant. A més, el municipi compta amb diversos punts d'interès com l'església parroquial de Santa Bàrbara o el castell de Montsoriu, que ofereixen una visió del passat històric del poble.

Atraccions turístiques d'interès

Una de les principals atraccions turístiques de Santa Bàrbara és el castell de Montsoriu. Aquest castell, situat a pocs quilòmetres del nucli urbà, és considerat com un dels més grans i ben conservats de Catalunya. Les seves impressionants muralles i torres ofereixen una experiència única als visitants.

A més, els amants de la natura no poden deixar de visitar el Parc Natural del Montseny, situat a prop del municipi. Aquest parc ofereix un entorn natural privilegiat, amb diverses rutes de senderisme i unes vistes impressionants de la comarca.

Per als amants de la cultura, Santa Bàrbara també compta amb el Museu Etnològic, que ofereix una visió de la història i la cultura del municipi i la comarca.

Festes tradicionals

Santa Bàrbara és coneguda per les seves festes tradicionals, que atrauen visitants de tota la comarca. Una de les festes més importants és la Festa Major, que se celebra a l'agost i que inclou diverses activitats com concerts, espectacles de carrer i els tradicionals correfocs.

Una altra festa destacada és la Fira de la Castanya, que se celebra a l'octubre i que ofereix la possibilitat de degustar aquest producte típic de la zona, a més de gaudir de tallers i activitats relacionades amb la castanya.

En resum, Santa Bàrbara és un municipi amb una gran varietat d'atraccions turístiques, des de la seva bellesa natural fins a les seves festes tradicionals. Un lloc ideal per a aquells que busquen una experiència autèntica a la comarca de la Selva.