Santa Eulàlia de Ronçana

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Santa Eulàlia de Ronçana

Agenda de Fires i festes a Santa Eulàlia de Ronçana

Cia. La Tresca i la Verdesca, amb 'Zum' / © Pascal Woitaszcyk

Zum

13/01/2024 - 13/01/2024

El municipi de Santa Eulàlia de Ronçana

Santa Eulàlia de Ronçana és un municipi situat a la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona. Amb una població d'aproximadament 9.000 habitants, aquesta localitat ofereix un entorn natural i rural ideal per a aquells que busquen tranquil·litat i bellesa paisatgística.

El poble conserva el seu encant tradicional amb les seves cases de pedra i carrers estrets, a més, ofereix una gran varietat d'activitats turístiques per a tota la família.

Atraccions turístiques

Entre les principals atraccions turístiques de Santa Eulàlia de Ronçana destaquen la església parroquial de Santa Eulàlia, un edifici romànic del segle XII que és una mostra de l'arquitectura religiosa d'aquella època. També cal destacar el Castell de Ronçana, una antiga fortalesa que ofereix unes vistes impressionants de la comarca.

A més, els visitants poden gaudir de la natura amb rutes de senderisme i ciclisme pels voltants del municipi, com ara la ruta dels Tres Turons, que ofereix un recorregut panoràmic per les muntanyes properes.

Principals festes i esdeveniments

A Santa Eulàlia de Ronçana es celebren diverses festes populars al llarg de l'any que val la pena conèixer. La festa major en honor a Santa Eulàlia, que se celebra al febrer, és una de les més importants i destaca per les seves activitats tradicionals, com ara els castells, els correfocs i les sardanes.

A més, durant l'estiu, el municipi acull la Fira del Comerç i l'Art, un esdeveniment que reuneix artesans i comerciants locals per mostrar els seus productes i oferir una àmplia oferta d'activitats per a tota la família.

En resum, Santa Eulàlia de Ronçana és un destí perfecte per a aquells que busquen un turisme rural, amb un entorn natural i històric ric, a més de festes i esdeveniments populars que enriqueixen l'experiència del visitant.