Súria

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Súria

Agenda de Fires i festes a Súria

Fragment del cartell d'Els Pastorets de Súria (podeu veure'l ampliat a l'apartat "Enllaços")

Els Pastorets de Súria

25/12/2023 - 07/01/2024

Descobreix Súria

Súria és un municipi situat a la comarca del Bages, a Catalunya. Aquesta encantadora localitat ofereix als visitants una gran varietat d'atraccions turístiques, des de la seva rica història fins a la seva bellesa natural. Súria és coneguda per les seves festes tradicionals i fires, que atrauen turistes de tota la regió cada any.

Atraccions turístiques d'interès

Súria és un lloc ple de racons interessants per descobrir. El seu nucli antic, amb carrers empedrats i cases de pedra, és perfecte per passejar i perdre's entre els seus encants. El castell de Súria és una de les principals atraccions turístiques del municipi. Aquesta impressionant fortificació medieval ofereix vistes panoràmiques de la zona i és un record constant del passat històric de la regió.

Una altra visita obligada és el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat, un lloc de gran valor religiós i arquitectònic. El seu entorn natural, envoltat de muntanyes i boscos, fa d'aquest santuari un lloc perfecte per a la meditació i la pau interior.

Per als amants de la natura, Súria també ofereix la possibilitat de gaudir de la seva bellesa natural. El parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac és un lloc ideal per a fer senderisme i gaudir de la natura en estat pur.

Principals festes del lloc

Les festes i fires són una part important de la vida a Súria. La festa major de Súria es celebra el 10 de setembre, en honor al patró del poble, Sant Llorenç. Aquesta festa està plena d'activitats tradicionals, com ara cercaviles, concerts, sardanes i castells. És una oportunitat perfecta per experimentar la cultura local i gaudir de l'ambient festiu.

Una altra festa destacada és la Fira de la Puríssima Concepció, que se celebra el segon cap de setmana de desembre. Aquesta fira ofereix una gran varietat de productes artesanals i gastronòmics, a més de diverses activitats per a tota la família.

Finalment, el Carnaval de Súria és una altra festa popular que no et pots perdre. Amb desfilades, comparses i concursos de disfresses, el Carnaval de Súria és una festa plena de diversió i color que atrau a visitants de totes les edats.

En definitiva, Súria és un destí turístic ideal per als amants de la història, la natura i la cultura. Amb les seves atraccions turístiques i les seves festes tradicionals, aquesta encantadora localitat ofereix una experiència única per a tots els visitants.