Tiana

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Tiana

Agenda de Fires i festes a Tiana

Tiana: un municipi amb encant

Tiana és un petit municipi situat a la comarca del Maresme, a la província de Barcelona. Amb una població d'aproximadament 8.000 habitants, aquest poble costaner ofereix als visitants una combinació perfecta entre mar i muntanya. El seu paisatge envoltat de natura i les seves platges fan de Tiana un destí ideal per als amants de la tranquil·litat i la bellesa natural.

El casc antic de Tiana destaca pels seus carrers estrets i empedrats, les seves cases de pedra i les seves places amb encant. El seu patrimoni històric i cultural, així com la seva gastronomia mediterrània, fan d'aquest municipi un lloc encantador per a tots aquells que busquen una experiència autèntica i relaxada.

Atraccions turístiques a Tiana

Tiana ofereix als visitants una gran varietat d'atraccions turístiques. Una de les seves principals atraccions és l'Església de Sant Andreu de Tiana, una església romànica del segle XII que destaca pel seu estil arquitectònic i la seva bellesa. A més, els visitants també poden gaudir de les seves platges, com la Platja de la Murtra, que ofereix un entorn natural tranquil i perfecte per a un dia de sol i mar.

Per als amants de la natura, Tiana també ofereix la possibilitat de fer rutes de senderisme pel Parc de la Serralada Litoral, un espai natural protegit que ofereix vistes espectaculars de la costa i les muntanyes del Maresme. A més, els visitants també poden gaudir de la gastronomia local en els seus restaurants tradicionals i descobrir els productes artesans de la zona en els seus mercats i fires.

Principals festes a Tiana

Tiana és un municipi ric en tradicions i festes populars. Una de les festes més destacades és la Festa Major de Tiana, que se celebra a finals de juliol en honor a la Mare de Déu del Carme, la patrona del poble. Durant aquests dies, els visitants poden gaudir de concerts, espectacles de carrer, cercaviles, sardanes i altres activitats tradicionals que omplen els carrers de diversió i alegria.

A més, altres festes populars que no es poden perdre són la Fira de Sant Martí, una fira tradicional que se celebra el segon cap de setmana de novembre i que ofereix una gran varietat de productes artesans i gastronòmics, i la Fira de la Murtra, una fira agrícola i ramadera que se celebra al maig i que destaca per la seva mostra de productes locals i les seves activitats relacionades amb el món rural.

En definitiva, Tiana és un municipi encantador que ofereix als visitants la combinació perfecta entre natura, cultura i tradició. Les seves atraccions turístiques i les seves festes populars fan d'aquest poble un destí imprescindible per a tots aquells que vulguin descobrir la autèntica essència de la costa catalana.