Tona

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Tona

Agenda de Fires i festes a Tona

Festa major de Tona 2024

Festa major de Tona 2024

05/12/2023 - 05/01/2024

Pessebre Vivent

Tona, 52è Pessebre Vivent d’Osona

24/12/2023 - 07/01/2024

Tona, un municipi amb encant

Tona és un municipi de la comarca d'Osona, situat a la comarca central de Catalunya. Aquesta localitat ofereix als visitants un ambient tranquil i acollidor, envoltat de natura i amb un ric patrimoni cultural i històric.

El municipi de Tona compta amb diversos punts d'interès turístic, com ara l'església de Santa Maria, una construcció gòtica del segle XIV que destaca per la seva bellesa arquitectònica i les seves valuoses obres d'art. A més, els visitants poden gaudir d'una passejada pel nucli antic del municipi, on es conserven cases i carrers amb encant que reflecteixen la història i la tradició de Tona.

Principals atraccions turístiques

Una de les principals atraccions turístiques de Tona és el Castell de Tona, una imponent fortificació medieval que ofereix una vista panoràmica de la comarca d'Osona. A més, el municipi compta amb diverses rutes de senderisme i cicloturisme que permeten als visitants gaudir de la natura i descobrir racons únics, com ara el Parc Natural del Montseny, situat a pocs quilòmetres de Tona.

Per als amants de la gastronomia, Tona ofereix una gran varietat de plats típics de la cuina catalana, com ara els embotits artesans, els formatges locals i els plats elaborats amb productes de la terra. A més, el municipi compta amb diversos restaurants i bars on els visitants poden degustar aquests productes de qualitat.

Principals festes del lloc

Tona és coneguda per les seves festes populars i tradicionals, que atrauen a visitants de tota la comarca. Una de les festes més destacades és la Festa Major de Tona, que se celebra a finals d'agost i ofereix un ampli programa d'activitats per a tota la família, com ara concerts, espectacles de carrer, cercaviles i castells de focs artificials.

A més, el municipi també celebra altres festes tradicionals, com ara la Fira de Sant Andreu, una fira centenària que reuneix a comerciants i artesans de la comarca i ofereix una gran varietat de productes locals, com ara els embotits, els formatges i els vins.

En resum, Tona és un destí turístic ideal per als amants de la natura, la història i la tradició, que ofereix als visitants la possibilitat de gaudir d'una experiència autèntica i única a Catalunya. Amb el seu ric patrimoni cultural, les seves atraccions turístiques i les seves festes populars, Tona és un lloc que no deixa indiferent a ningú.