Tornabous

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Tornabous

Agenda de Fires i festes a Tornabous

Centre d'Interpretació Lluís Comanys del Tarròs

Exposició "Lluís Companys"

30/01/2022 - 31/12/2023

Descobreix Tornabous

Tornabous és un petit municipi situat a la comarca de l'Urgell, a la província de Lleida, a Catalunya. Aquest encantador poble té una població de poc més de 600 habitants i està envoltat de paisatges impressionants, amb les muntanyes del Pirineu al fons i camps verds que s'estenen fins a l'horitzó. Tornabous és conegut per la seva bellesa natural i la seva rica història, que es reflecteix en les seves atraccions turístiques.

Atraccions turístiques

Una de les principals atraccions turístiques de Tornabous és el Castell de Tornabous, que data del segle XI i ha estat restaurat per preservar la seva arquitectura original. El castell ofereix vistes impressionants de la comarca i és un lloc perfecte per explorar la història del poble. A més del castell, els visitants poden gaudir de passejades per la natura, com ara la Ruta dels Castells, que connecta Tornabous amb altres castells medievals de la comarca.

El poble també és conegut pels seus productes agrícoles, com els embotits artesanals i els vins de la zona. Els visitants poden participar en rutes gastronòmiques i tastar els productes locals en els restaurants i botigues del poble. A més, Tornabous compta amb diverses festes i celebracions al llarg de l'any que ofereixen una visió autèntica de la cultura local.

Festes i celebracions

Una de les festes més destacades de Tornabous és la Festa Major, que se celebra al juliol i ofereix una gran varietat d'activitats com concerts, espectacles de carrer, mercats artesanals i tradicionals, i una gran diversitat de menjar i begudes locals. A més, durant la Festa Major es realitzen també activitats esportives i jocs tradicionals per a tota la família.

Una altra celebració popular és la Fira de Sant Martí, que se celebra al novembre i destaca per les seves activitats relacionades amb l'artesania i els productes locals. Els visitants poden trobar una gran varietat de productes artesanals, com ara ceràmica, teixits i aliments frescos, així com entreteniment per a tota la família.

En resum, Tornabous és un destí turístic perfecte per als amants de la natura, la història i la cultura. Amb les seves atraccions turístiques, la seva rica gastronomia i les seves festes tradicionals, aquest encantador poble ofereix una experiència autèntica de la vida rural catalana.