Tortellà

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Tortellà

Agenda de Fires i festes a Tortellà

Tortellà: un poble amb encant

Tortellà és un petit municipi situat a la comarca de la Garrotxa, a la província de Girona. Amb una població d'aproximadament 900 habitants, aquesta localitat ofereix als visitants un entorn natural privilegiat i un ric patrimoni històric i cultural.

El poble de Tortellà està envoltat de natura, amb paisatges de muntanyes, rius i boscos que conviden a realitzar activitats a l'aire lliure com senderisme, rutes en bicicleta i observació de flora i fauna. A més, el municipi es troba a prop del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un espai protegit que destaca per la seva geologia volcànica única.

El nucli antic de Tortellà també val la pena visitar, amb les seves cases de pedra, carrers empedrats i l'església parroquial de Sant Pere, que data del segle XII. Aquesta localitat també compta amb diversos museus i centres d'interès cultural, com el Museu Memorial de l'Exili, que recorda l'exili republicà de la Guerra Civil Espanyola.

Principals atraccions turístiques

Una de les principals atraccions turístiques de Tortellà és el Castell de Tortellà, una antiga fortificació medieval que ofereix unes vistes impressionants de la comarca de la Garrotxa. Aquest castell, que es troba en un estat de conservació excel·lent, és una mostra de l'arquitectura militar de l'època i acull diverses activitats culturals i esdeveniments durant tot l'any.

La gastronomia també és un atractiu turístic a Tortellà, amb restaurants que ofereixen plats tradicionals de la regió, com la carn a la brasa, els embotits artesanals i els formatges locals. A més, els visitants poden gaudir de la Fira del Formatge Artesà de Tortellà, que se celebra anualment i ofereix una mostra dels millors productes lactis de la comarca.

Les festes locals també són una part important de la cultura de Tortellà. La Festa Major de Sant Pere, que se celebra a finals de juny, és l'esdeveniment més destacat de l'any, amb activitats tradicionals com correfocs, concerts, cercaviles i espectacles de carrer. A més, altres festes com la Fira de Sant Martí i la Fira de Santa Llúcia ofereixen als visitants l'oportunitat de conèixer les tradicions i costums locals.

Descobreix Tortellà

Tortellà és un destí turístic ideal per a aquells que busquen tranquil·litat, natura i autenticitat. Tant si es vol gaudir de les meravelles naturals de la Garrotxa com si es vol conèixer la història i la cultura d'aquesta regió, aquest petit municipi ofereix una gran varietat d'activitats i esdeveniments per a tots els gustos.

A més, la proximitat de Tortellà a altres punts d'interès turístic, com Olot, Besalú i la Zona Volcànica de la Garrotxa, fa que sigui un lloc ideal des d'on explorar aquesta regió de Catalunya. Amb la seva hospitalitat, el seu patrimoni i la seva bellesa natural, Tortellà és una joia que val la pena descobrir i gaudir.

No dubtis a visitar Tortellà i a participar en les seves festes i esdeveniments per viure una experiència única en aquest encantador poble català.