Tortosa

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Tortosa

Agenda de Fires i festes a Tortosa

Pessebre Vivent de Jesús

23/12/2023 - 30/12/2023

Descobreix Tortosa

Tortosa és una ciutat situada a la comarca del Baix Ebre, a la província de Tarragona. És coneguda per la seva rica història i el seu patrimoni cultural, que la converteixen en un destí turístic perfecte per a aquells que vulguin conèixer la Catalunya més autèntica.

La ciutat de Tortosa es troba a la vora del riu Ebre, i està envoltada de magnífics paisatges naturals que ofereixen una gran varietat d'activitats a l'aire lliure. El seu casc antic està plè de carrers empedrats i edificis amb encant, on es pot passejar i descobrir els racons més pintorescos de la ciutat.

Atraccions turístiques

Una de les principals atraccions turístiques de Tortosa és la Catedral de Santa Maria, una impressionant construcció gòtica que data del segle XIV. També es pot visitar el Castell de la Suda, que ofereix unes vistes espectaculars de la ciutat i els seus voltants.

Els amants de la natura no poden deixar de visitar el Parc Natural dels Ports, un indret privilegiat on es pot gaudir de la flora i fauna autòctona, a més de realitzar rutes de senderisme i altres activitats esportives. A prop de Tortosa també es troba el Delta de l'Ebre, un dels parcs naturals més importants de Catalunya, on es pot observar una gran diversitat d'aus i gaudir de les platges verges.

Festes i tradicions

Tortosa també és coneguda per les seves festes tradicionals, com ara la Setmana Santa, que està declarada com a Festa d'Interès Turístic Nacional. Durant aquesta celebració es poden presenciar les processons i els actes religiosos que tenen lloc a la ciutat, a més de gaudir de les espectaculars representacions teatrals que es realitzen als carrers.

Una altra festa destacada és la Fira de la Puríssima, que se celebra al desembre i que atrau a visitants de tota la comarca. A més de les tradicionals parades de productes locals i activitats per a tota la família, durant aquesta fira es realitzen diverses representacions i espectacles que enlluernen als assistents.

En resum, Tortosa és una ciutat amb una gran riquesa cultural i natural, que ofereix un ampli ventall d'activitats i esdeveniments per a tots els gustos. Ja sigui per descobrir el seu patrimoni històric, gaudir de la natura o participar en les seves festes tradicionals, Tortosa és un destí turístic imprescindible per a tots aquells que vulguin conèixer la veritable essència de Catalunya.