Vilanova del Vallès

Agenda de Fires i Festes

Tornar a la comarca

Vilanova del Vallès

Agenda de Fires i festes a Vilanova del Vallès

Introducció

Vilanova del Vallès és un petit municipi situat a la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona. Amb una població d'aproximadament 6.000 habitants, aquesta localitat ofereix als visitants un entorn natural excepcional, amb nombroses atraccions turístiques i festes tradicionals que val la pena conèixer.

Atraccions turístiques

Una de les principals atraccions turístiques de Vilanova del Vallès és el seu entorn natural. El municipi està envoltat de muntanyes i boscos, ideal per als amants de la natura i les activitats a l'aire lliure. El Parc Natural del Montseny es troba a poca distància de Vilanova del Vallès i ofereix la possibilitat de realitzar excursions, senderisme i rutes en bicicleta.

A més, el municipi compta amb diversos monuments i llocs d'interès, com l'església de Sant Martí, d'estil romànic, i el Mas Can Riera, una antiga masia catalana que data del segle XVIII. El nucli antic de Vilanova del Vallès també és digne de visita, amb les seves places tranquil·les i carrers empedrats que conserven l'encant tradicional dels pobles catalans.

Festes tradicionals

Vilanova del Vallès celebra diverses festes tradicionals al llarg de l'any, que ofereixen als visitants l'oportunitat de conèixer la cultura i les tradicions locals. Una de les festes més destacades és la Festa Major, que se celebra a principis de setembre i inclou activitats com concerts, espectacles de carrer, correfocs i sardanes, a més de les tradicionals processons i cercaviles.

Una altra festa important és la Fira de la Candelera, que té lloc el 2 de febrer i commemorar la presentació de Jesús al temple. Aquesta fira inclou una mostra de productes artesans i gastronòmics, a més de diverses activitats culturals i recreatives per a tota la família.

Altres festes destacables són la Fira de Sant Martí, que se celebra a finals de novembre i inclou una fira comercial i gastronòmica, a més de diverses activitats per als més petits; i la Festa de Sant Isidre, en honor al patró dels pagesos, que se celebra a finals de maig i inclou una missa solemne, una processó i diverses activitats relacionades amb el món agrícola.

En resum, Vilanova del Vallès és un destí perfecte per als amants de la natura i les tradicions catalanes. Amb un entorn natural privilegiat i festes tradicionals que reflecteixen la cultura local, aquest municipi ofereix als visitants una experiència única i autèntica.